Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.054
    Vandaag: 20
    Gisteren: 59
Ik ben ook bekend in Rusland 
zondag, 2 maart, 2008, 9:40 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Jaja, ik ben ook bekend in Rusland. Een paar jaar geleden zijn een aantal Russische dwerghamsters van mij naar Rusland gegaan. En ik heb een aantal wildvang exemplaren terug ontvangen.

Ik zat even te googlen en zag deze link: http://www.grizlandiya.ru/PDF_Web.pdf

En wat kom ik daar tegen? Een artikel met mijn foto's en naam.
Syrische hamster is niet te vergelijken met een dwerghamster! 
zondag, 2 maart, 2008, 5:46 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Op mijn site staat bij het fokken van een nestje Russische dwerghamsters de tip om het molen uit de kooi te halen. Wanneer het vrouwtje bevallen is, kan het voorkomen dat het vrouwtje daarna in het molentje gaat lopen. Of dat een ander nacht de jongen laat liggen en dan in het molentje gaat lopen.

Iemand op het hamsterforum geloofde dit niet en reageerde dat een moeder haar kinderen niet zomaar alleen laat. Dit zag ze niet bij de Syrische hamsters.

Ho wacht even! De Syrische hamster en een dwerghamster is in totaal niet met elkaar te vergelijken. Het zijn beide hamsters omdat ze hamsteren, maar ze stammen totaal niet van elkaar af. Zo zijn de kortstaart dwerghamsters groepsdieren of koppeldieren. Ze leven met elkaar.

En dat kon juist wel het grote verschil zijn m.b.t. het verlaten van een nestje. Wanneer je in een groep leeft, dan worden de jongen door de anderen wel warm gehouden. Een Syrische hamster leeft solitair en zal eerst haar nest onderspitten en dan pas het nest verlaten. Dat doet een Russische dwerghamster niet zo vaak. Die verlaat gewoon het nest.
Storm, de dwerghamsters zijn ongerust 
zaterdag, 1 maart, 2008, 3:57 am - Andere zaken
door Martin Braak
Het is hier vier uur in de ochtend en het stormt. Ook ontweert het, het flikkert in de lucht.

De dwerghamsters zijn wakker. Je kunt horen dat ze weten dat er iets is, er is meer geluid dan normaal. Af en toe hoor je een piep en dan weer hoor je wat krijsen.

Foto behorend bij blog
Vandaag is het gratis en voor niets 
vrijdag, 29 februari, 2008, 10:53 pm - Overige
door Martin Braak
Vandaag is het 29 februari. Bijzonder? Ja! Het is namelijk een schrikkeljaar. En dan heeft een jaar 1 dag extra: 29 februari!

Iedereen die vandaag aan het werk was, die dag heb je extra en voor niets gewerkt. Je krijgt niet meer salaris, de ondernemers hebben wel 1 dag extra omzet. Gratis en voor niets!

Wanneer prognoses gebaseerd waren op vorig jaar, dan vallen de cijfers over februari erg mee! Ja 1 dag meer waar geen rekening gehouden is. Vorig jaar nog 20 werkdagen, deze maand kent 21 werkdagen. En macro economisch gezien wordt 2008 een super economisch jaar: 1 dag meer handel, produktie en qua loonkosten gratis en voor niets!

Iedereen die vandaag jarig zijn: gefeliciteerd!, helaas word je niet zo oud. Over vier jaar ben je pas weer jarig.

Waarom een schrikkeljaar? Een jaar is gelijk aan de tijd die de aarde nodig heeft om in haar baan om de zon te draaien. En dit is niet precies 365 dagen. Het is namelijk 365 dagen, 5 uur, 48 minuten en 45,1814 seconden. En na vier dagen is dit bijna 1 dag. Om de vier jaar zorgen we ervoor dat we deze afronding wegpoetsen: 29 februari. Maar 4 x 5 uur en 48 minuten en 45 seconden en nog wat milliseconden is geen 24 uur. Nee dat klopt! Hoe wordt dan dan opgelost?
Bah, weer een Rus man die afgebeten is 
donderdag, 28 februari, 2008, 10:02 pm - Russische
door Martin Braak
Vanochtend bij mijn controle van mijn diertjes kwam ik weer tot de ontdekking dat een mannetje door zijn vrouwtje afgebeten was. Verdomme, 2e op korte termijn.

Russen kunnen heel goed samen leven en vormen vaak een goed koppeltje. Ook al heeft het vrouwtje jongen, het mannetje zal ze niets doen. Integendeel hij helpt zelfs bij het verzorgen af en toe mee. Maar heel soms bijt het vrouwtje het mannetje af. Waarom? Geen flauw idee, misschien omdat het mannetje paringsdrift heeft en het vrouwtje geen zin heeft? Of dat het vrouwtje te dominant is?

Vandaag dus weer. Het eerste wat ik doe, is natuurlijk het mannetje bij het vrouwtje weghalen. Daarna kijk ik altijd naar de anus en de plasser. Wanneer dit onder het bloed zit, dan is dit ZEER gevaarlijk. Wanneer dit namelijk stolt, dan kan hij niet poepen en/of plassen.

Afgebeten mannen blijf ik de eerste paar dagen goed in de gaten houden of hij wel goed kan poepen en plassen. Want als dit goed gaat, dan worden ze meestal helemaal beter. Zo niet, dan is het proberen om het goed schoon te houden en de opening vrij te maken. Helaas wil dit niet altijd lukken.