Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Februari 2024»
MaDiWoDoVrZaZo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
30 mei 2024

Laatste reacties

 • HJ
  woensdag, 22 mei, 2024, 4:31 pm
  Wat slecht georganiseerd KFC Almelo. We...

 • Deborah
  zondag, 5 mei, 2024, 10:55 pm
  This sounds like animal activism gone...

 • Martin Braak (www.Dwerghamster.nl)
  zaterdag, 24 februari, 2024, 5:40 pm
  Ja hé :)

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 470.450
  Vandaag: 16
  Gisteren: 61
Daar was hij weer: de CV onderhoudsmonteur, ach wat gaat de tijd snel voorbij 
dinsdag, 6 februari, 2024, 9:51 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vandaag had ik een thuiswerk dagje gepland omdat de CV onderhoudsmonteur langs zou komen. Ik was al wat vroeg wakker omdat Tommy op de gang miaauwde. Ik zeg dan hard op dat alles goed is en hij stopte met miauw te zeggen. En ik sliep blijkbaar weer in en werd daarna wakker met een vreemde droom. Ik liep buiten op het plein waar ik vroeger woonde. Ik liep achterom om naar binnen te lopen en zag bij de poort twee kooien. Eentje kapot en ander gewoon nog goed om te gebruiken. Ik liep naar binnen en dacht ineens ach ik ben de tijd vergeten dat de monteur langs zou komen. En ik zie mijn moeder op de bank zitten, naast mijn broer Peter. En ik kijk naar rechts en zie mijn vader ook zitten. Kijk heen en weer en ineens zat mijn moeder aan beide kanten. En toen dacht ik: dit is een droom. En ik werd wakker.

Vreemd om na zo lange tijd zo'n helder mijn moeder en vader te zien. En ik dacht vanochtend direct weer aan het verhaal van de monteur die bij mijn ouders langs kwam om de CV keter onderhoudsbeurt te geven. De hamsters stonden toen op de zolder aan de ene kant. En aan de rechterkant twee kasten en de CV ketel. De monteur ging de trap op stopte even en liep weer naar beneden. Wat zit daar?

Dat zijn kleine hamsters. Maar meneer de monteur was lijk bleek. Hij vertelde zeer bang voor muizen te zijn en dat hij zo enorm geschrokken was. Hij moest eerst moet opbrengen om naar boven te gaan en dat deed hij toch. Een moment dat ik nooit vergeet en elke keer als bij mij iemand langs komt voor de CV ketel weer naar boven komt. En vandaag was het weer zover. Mijn CV ketel staat in de bijkeuken waar ook mijn hamsters staan. Dit keer gelukkig iemand die het al kende en wederom leuk vond om ze te zien.

Tijd gaat zo snel momenteel. Het is alweer zes weken geleden dat het kerst was en de dagen worden alweer wat langer. Kerstdorpen heb ik alweer afgebroken. Met de hamsters gaat het goed, alleen vind ik het zeer vervelend dat ik nog steeds geen nieuws heb m.b.t. huisdierenlijst. Wel is het zo dat het niet op 1 juli 2024 in kan gaan. Want volgens de regels moet er minimaal 6 maand overheen gaan voordat het definitief bevestigd is. Het is nog steeds een concept lijst. Domste is natuurlijk dat criteria waarom de Russische en Campbelli dwerghamster verboden moeten worden, compleet onzin is. Waarom de kat en hond wel? Laat staan een kameel. Maar kans is zeer groot dat het niet door gaat of dat direct door de rechter van tafel geveegd wordt in verband met willekeur en misbruik maken van term wetenschappelijk onderbouwt. Want dat is het niet.

Dit jaar weer vroeg Pasen. Eind maart is het alweer zover. Binnenkort maar eens weer Paasfoto's maken!

Foto behorend bij blog

Ben nu ook beetje begonnen aan de versie 6 van deze website. Het is een keer weer nodig dat er een grote software update komt. Er zijn wel wat dingen wat beter moet. Menu vind ik niet zo mooi werken. En ik mis toch de balken rondom wat ik vroeger had. Daarnaast mijn blog systeem laat te traag en dat moet ik met javascript oplossen. De blogs moeten niet direct geladen worden, maar nadat iemand naar beneden gaat.