Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Oompa Loompa bijzonder project alweer 10 jaar geleden 
vrijdag, 17 februari, 2023, 9:44 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
In de afgelopen 10 jaar is veel gebeurd en ik realiseerde me dat mijn Oompa Loompa project alweer 10 jaar geleden was. Ik had eind 2012 een nestje Syrische hamsters en i.v.m. het fokken van de kleur chocolade gaf ik de hamsters namen van Sjakie en de Chocoladefabriek. In het nestje zat een bijzonder vrouwtje die erg opviel door haar vlekken en ik noemde haar Oompa Loompa.

Foto behorend bij blog

Oompa Loompa werd elke dag op de foto gezet. En in begin was dat eenvoudig. Maar naarmate de tijd passeerde werd dit steeds moeilijker. Ze zat niet stil. Ik maakte van alles met haar mee. Het geven van een stukje brood om haar goed op foto te zetten. Tot dat een keer dat ik haar kooi niet goed had gesloten. En in de ochtend zat ze niet meer in haar kooi. Toen ik haar naam noemde hoorde ik dat ze achter de keukenkastje zat. Ze was via de rooster onder de keuken onderdoor gekropen en achter het keukenkastje omhoog gekropen. Daar zat ze vast. Ik heb de buurman van mijn broer gevraagd om een stuk van de achterkant van het keukenkastje een gat te boren. Zodat ik haar terug kon pakken. En gelukkig dat lukte.

Ik wilde Oompa Loompa elke dag op foto zetten om zo te laten zien hoe zij groeide. En een oude hamster zou worden. Helaas na ongeveer acht maanden overleed zij. Een paar dagen daarvoor zat ze al niet lekker in haar vel en dat was op de foto's wel terug te zien. Veel te vroeg en zo balen van mijn project dat ik niet weer zou doen. Het koste erg veel tijd namelijk. Minimaal wel 15 minuten per dag.

Foto behorend bij blog

Het fimpje is te vinden op mijn website onder het onderdeel ouderdom. Als je op Youtube zoekt op Oompa Loompa upgrowing hamster vind je het filmpje eveneens. Het is al 10 duizend keer bekeken.

Mijn broer fokt de Syrische hamsters. Al een paar jaar heb ik geen Syrische hamster. Ik focus me op de twee lijnen van de Russische dwerghamsters. En op de Campbelli dwerghamsters. Ik denk dat ik eind dit jaar weer een Syrische hamster als huisdiertje wil hebben.




Overige blogposts worden nu geladen...