Blog over hamsters

Prachtig voorbeeld van Mozaiek 
zondag, februari 8, 2015, 06:37 PM - Syrische hamsters
door Martin Braak
Bij het fotograferen van de Syrische hamsters van mijn broer Peter zat een prachtige hamster met een mozaÔek tekening.

Zo nu en dan ontstaat dit. In een bepaald gebied ontstaat een DNA foutje waardoor er ander pigment kleur ontstaat. Omdat dit vaak gebeurd in een gebied waar het geslachtsorgaan niet zit, is dit niet erfelijk. Foutje van de natuur dus.

Ander emailadres / change emailaddress, geen Ziggo meer, Caiway (mgbbraak@ziggo.nl buiten gebruik) 
vrijdag, januari 30, 2015, 03:43 PM - Persoonlijk
door Martin Braak
Vandaag was het zover. De wijziging van Ziggo naar Caiway. Dit omdat Cogas geen klanten heeft, maar aansluitingen en niet stil staan wat de klant wenst. Helaas betekent dit dat ik afscheid moest nemen van mijn oude, jarenlang gebruikte emailadres mgbbraak@ziggo.nl.

Mocht je mijn emailadres kwijt zijn en je wilt contact met mij. Klik dan boven op Contact en stuur een berichtje. Dan komt het bij mij aan.

English
Today I change my emailaddress. Emailaddress mgbbraak@ziggo.nl does no longer exist. When you need my emailaddress please click above Contact and send me a message.

Martin Braak
Witband en het effect van dubbel witband 
dinsdag, januari 27, 2015, 08:26 PM - Syrische hamsters
door Martin Braak
Vroeger heb ik zelf witband gefokt, maar om eerlijk te zijn nooit witband x witband. Ingeval niet dat ik mij herinner! Mijn broer Peter heeft een aantal vreemde gevlekte Syrische hamsters. Een aantal hebben normale ouders en moet het recessief zijn. Ook heeft hij een aantal waarvan de ouders beide witband zijn. Op Facebook vertelde Timo dat dit door dubbel witband komt. Of wel dat het gen witband dubbel geŽrfd is.

Normale witband (Baba)
Dubbel witband (BaBa):
De vader van de bovenstaande dubbel witband:


Weekendje winter, meer onrust 
zondag, januari 25, 2015, 04:50 PM - Russische
door Martin Braak
Afgelopen zaterdag was het dan zover! Sneeuw! Een prachtige natuur verschijnsel dat alles omzet in een sprookjes wereld.Wat mij afgelopen en dit weekend opviel, was dat bij mijn dwerghamsters veel meer onrust was. De vrouwtjes waren de jongen zat, verjaagden de jongen, maar ook meer gepiep en gekrijs. Er was meer bonjer met de mannetjes. Vorig weekend heb ik de raam dicht gedaan en kachel iets hoger gezet. En binnen enkele uren was het weer rustig.

Dit kon wel eens een natuurlijk verschijnsel zijn: als de echte winter aankomt, moet de mannetje weg en als de kindjes zelfstandig kunnen leven, eveneens moven. Het kon wel eens door de luchtdruk komen of door hoe de temperatuur daalt. Qua licht was het namelijk consequent hetzelfde.

EDIT:
Van Sylvia kreeg ik een link doorgemaild: http://www.scientias.nl/vogel-kan-het-w ... -te-meten/

Het zou dus goed kunnen zijn dat luchtdruk verschillen gevoeld worden en daardoor onrust ontstaat. Bij mijn dieren staat altijd een raampje open.
Hamsteren 
zaterdag, januari 17, 2015, 09:02 AM - Syrische hamsters
door Martin Braak
Een filmpjes van de BBC met betrekking tot het hamsteren. Op het filmpje kan je heel mooi zien hoe een hamster zijn wangzakken vol maakt en ook nog eens laat zien dat hij zo min mogelijk heen en weer wil lopen!<< <Terug | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | Volgende> >>