Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Hamsteren! 
donderdag, 14 februari, 2013, 9:19 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Hamsteren!, een kreet die Albert Heijn twee keer per jaar gebruikt voor een reclameactie waarbij hamsters een hoofdrol in hun reclame filmpje spelen. Hamstereeeeeen!!! Nadruk wordt gelegd dat klanten korting krijgen als ze meerdere van een zelfde product kopen. Het gaat puur om meer volume te verkopen. En hamsteren geeft aan dat door meer van hetzelfde te kopen, mensen voorraad opbouwen.

Een hamster hamstert voedsel. Ze proppen onderweg voedsel die zij vinden in hun wangzakken. Voornamelijk zaden en noten. Dit blijft namelijk goed. Groente willen ze ook wel meenemen, maar dat bewaren ze niet lang. Dat gaat namelijk rotten.

Deze week zag ik één van mijn hamster met volle wangzakken in haar molen lopen. Prop vol! En dan denk ik, waarom? Blijkbaar is er toch een stukje instinkt dat ervoor zorgt dat deze hamster al het voer eerst ging verzamelen en daarna in de molen gaat lopen. Geweldig om te zien! En ik moest er wel ff om lachen!

Foto behorend bij blog
Winterweer 2013 
zondag, 10 februari, 2013, 9:23 pm - Russische
door Martin Braak
Het is weer winter, het sneeuwt geregeld weer en het wordt weer kouder! Ik hoorde dat deze winter in top 10 staat qua sneeuwdagen. Niet te geloven zeg.

Foto behorend bij blog

Wat ik bij mijn Russische dwerghamsters zie is dat wat ik qua nieuwe koppels in november opgezet heb, allemaal zijn gaan fokken. Zij voelen aan dat het kouder is en dat het lente gaat worden. Dus zonder dat zonnetje op de hamsterkamer heeft gestaan, beginnen ze nu masaal te fokken. De trigger is de kou denk ik. Veel fokkers zorgen voor een stabiele temperatuur. En dat is denk ik niet zo goed t.b.v. het fokken. De Russische dwerghamster kent seizoenen en die seizoenen voelen ze en zien ze. En die moet je nabootsen.
Zomaar ineens in wintervacht 
maandag, 4 februari, 2013, 10:15 pm - Russische
door Martin Braak
Misschien kunnen veel mensen het zich niet voorstellen, maar de dwerghamster kooien staan bij mij in stellingen. Op de grond tussen de stellingen staan ook kooien. En voor mij zijn het fokdieren, hebben geen naam en knuffel niet elke dag met ieder hamster. Zo staat er een kooi waar ik om de dag verzorging geef, maar niet goed in kan kijken. Ik zie ze naar voren lopen, maar omdat er weinig licht in schijnt zie ik niet goed hoe ze eruit zien. Normaal kijk ik elke weekend ff hoe het echt met ze gaat. Maar als accountant ben ik nu heel druk. En heb ik wat minder tijd. En blijkbaar niet meer goed gekeken. Ik schrok me afgelopen weekend me een hoedje!

Foto behorend bij blog

Ik haalde de kooi naar voren en keek... In plaats van wildkleur was het vrouwtje Sneeuwwitje geworden. Bijna geheel wit. Terwijl laatst nog gezien heb dat ze nog mooi van kleur was. De donker hoek heeft ervoor gezorgd dat ze in wintervacht is gegaan. En dat is bij haar heel snel gegaan zeg. Prachtig he!
Later is dit geschiedenis, nu een gebeurtenis 
woensdag, 30 januari, 2013, 10:06 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Deze week heeft onze Koningin Beatrix bekend gemaakt dat zij op 30 april 2013 gaat aftreden. Een zeer bijzonder moment. En voor mij een grote verandering. Koninginnedag 30 april wordt afgeschaft en gewijzigd in 27 april Koningsdag. Ik ben zelf namelijk geboren op 30 april en tot mijn 39ste verjaardag altijd vrij gehad. Ben nu 38 en ik word 39 aankomend 30 april.

Als kind zijnde was het eigenlijk nooit leuk. Want ik had nooit een verjaardagsfeest op mijn eigen verjaardag. Altijd later... Nooit in eigen hand wat er gebeurd, altijd door anderen bepaald: tv kijken, 's middags feest op het plein. Op mijn werk krijgen jarigen een uur eerder vrij, mits je werkt. Ik werkte tot nu toe nooit op mijn verjaardag... 15 uur is zo door mijn neus geboord.

Grote verandering en ik weet eigenlijk niet of ik zo blij mee ben. Nu zag ik alleen voordelen: altijd vrij op mijn verjaardag. De tijden veranderen en wij met hen. Het zal voor ons een hele grote verandering zijn. Willem Alexander onze koning. Trouwens, ik ben niet alleen op 30 april geboren, ik ben ook nog eens op het Willem Alexanderplein geboren qua adres. Om nog ff iets bijzondere te maken. Ach ja, als individueel in een groot mensenmassa zal niemand dit opvallen.

Vandaag 30 januari is ook een bijzondere dag, de warmste dag met 13 graden in de Bilt terwijl vorige week nog echt winter was. De nieuwe generatie zal het waarschijnlijk normaal vinden. Zo afwisselend wordt ons weer: de zomer zal niet echt zomer meer zijn en de winter ook niet. Het stormt nu buiten, de deur rammelt hier.

Foto behorend bij blog
Een klein waterbakje... tel ze maar eens! 
maandag, 28 januari, 2013, 9:01 pm - Russische
door Martin Braak
Foto behorend bij blog

En als je goed telt, tel je er vier!