Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Zomaar ineens in wintervacht 
maandag, 4 februari, 2013, 10:15 pm - Russische
door Martin Braak
Misschien kunnen veel mensen het zich niet voorstellen, maar de dwerghamster kooien staan bij mij in stellingen. Op de grond tussen de stellingen staan ook kooien. En voor mij zijn het fokdieren, hebben geen naam en knuffel niet elke dag met ieder hamster. Zo staat er een kooi waar ik om de dag verzorging geef, maar niet goed in kan kijken. Ik zie ze naar voren lopen, maar omdat er weinig licht in schijnt zie ik niet goed hoe ze eruit zien. Normaal kijk ik elke weekend ff hoe het echt met ze gaat. Maar als accountant ben ik nu heel druk. En heb ik wat minder tijd. En blijkbaar niet meer goed gekeken. Ik schrok me afgelopen weekend me een hoedje!

Foto behorend bij blog

Ik haalde de kooi naar voren en keek... In plaats van wildkleur was het vrouwtje Sneeuwwitje geworden. Bijna geheel wit. Terwijl laatst nog gezien heb dat ze nog mooi van kleur was. De donker hoek heeft ervoor gezorgd dat ze in wintervacht is gegaan. En dat is bij haar heel snel gegaan zeg. Prachtig he!
Later is dit geschiedenis, nu een gebeurtenis 
woensdag, 30 januari, 2013, 10:06 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Deze week heeft onze Koningin Beatrix bekend gemaakt dat zij op 30 april 2013 gaat aftreden. Een zeer bijzonder moment. En voor mij een grote verandering. Koninginnedag 30 april wordt afgeschaft en gewijzigd in 27 april Koningsdag. Ik ben zelf namelijk geboren op 30 april en tot mijn 39ste verjaardag altijd vrij gehad. Ben nu 38 en ik word 39 aankomend 30 april.

Als kind zijnde was het eigenlijk nooit leuk. Want ik had nooit een verjaardagsfeest op mijn eigen verjaardag. Altijd later... Nooit in eigen hand wat er gebeurd, altijd door anderen bepaald: tv kijken, 's middags feest op het plein. Op mijn werk krijgen jarigen een uur eerder vrij, mits je werkt. Ik werkte tot nu toe nooit op mijn verjaardag... 15 uur is zo door mijn neus geboord.

Grote verandering en ik weet eigenlijk niet of ik zo blij mee ben. Nu zag ik alleen voordelen: altijd vrij op mijn verjaardag. De tijden veranderen en wij met hen. Het zal voor ons een hele grote verandering zijn. Willem Alexander onze koning. Trouwens, ik ben niet alleen op 30 april geboren, ik ben ook nog eens op het Willem Alexanderplein geboren qua adres. Om nog ff iets bijzondere te maken. Ach ja, als individueel in een groot mensenmassa zal niemand dit opvallen.

Vandaag 30 januari is ook een bijzondere dag, de warmste dag met 13 graden in de Bilt terwijl vorige week nog echt winter was. De nieuwe generatie zal het waarschijnlijk normaal vinden. Zo afwisselend wordt ons weer: de zomer zal niet echt zomer meer zijn en de winter ook niet. Het stormt nu buiten, de deur rammelt hier.

Foto behorend bij blog
Een klein waterbakje... tel ze maar eens! 
maandag, 28 januari, 2013, 9:01 pm - Russische
door Martin Braak
Foto behorend bij blog

En als je goed telt, tel je er vier!
Winter weer voorbij! 
zondag, 27 januari, 2013, 8:52 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Afgelopen jaren was het in december echt winter. Pakken sneeuw, koud en ijs. Maar 2012 niet... December was juist vrij "warm". Maar januari 2013 maakte dat ff goed... Vrij koud, geregeld sneeuw en glad. De Elfstedentocht was zelfs alweer in het nieuws! Maar mensen, die gaat er nooit meer komen... Kijk naar de tocht in Giethoorn, die werd door drukte afgelast.

Foto behorend bij blog

Naast dat ik druk met mijn werk ben, ben ik tevens druk met het maken van de nieuwe site voor een groot evenement. Binnenkort hier meer over! Door de drukte vergat ik iets. Bij mijn Roborovski's staat de kachel aan. Shit, dacht ik, die moet even uit! Ik heb de kachel twee dagen uit gehad en wat zag ik gisteren? Ze paarden al! Dat zag ik voor die tijd niet. Ben echt benieuwd of dit voldoende is geweest. Want sinds augustus heb ik geen jonge Roborovski's meer gehad.

Foto behorend bij blog

Ik ben bezig met een nieuw project qua foto's. Namelijk deze hamster zet ik elke dag op de foto. Oompa Loompa, heet ze. Elke dag, dat is niet niets. Elke dag een goede foto maken en ze werkt niet altijd mee. Op moment dat ze wakker is... begint ze te lopen en gaat ze niet meer stil zitten. Terwijl ik bezig ben, dacht ik... eigenlijk doe ik het niet goed. Ik gebruik bijna altijd een blauwe achtergrond. Maar zo zie haar nauwelijks groeien, want ik zoom in. Over paar jaar moet ik het anders doen (als ik het weer doe!, denk het niet want het is nogal een klus). Dan moet ik een voorwerp erbij leggen zodat ik elke keer dat voorwerk in juiste verhuiding kan uitsnijden.

Foto behorend bij blog

Boven staat Hansje op de foto. Hansje is echt oud aan het worden. Hij is dik twee jaar oud. Ik realiseer me nu dat bijna alle Syrische hamsters hier twee jaar of ouder zijn geworden. Behalve mijn rare Dove dame. Maar afgelopen jaren... Allemaal ouder dan 2.

Foto behorend bij blog

Op naar de lente! Dit jaar is pasen vroeg. Binnenkort dus maar weer paasfoto's maken :)

Foto behorend bij blog
Syrische hamster langhaar 
maandag, 21 januari, 2013, 7:08 pm
door Martin Braak
Op veel evenementen worden Syrische hamsters langhaar ingeschreven en de meesten krijgen kritiek. De haren zijn niet lang genoeg. De mannetjes moeten lang haar hebben vergelijkbaar met een cavia langhaar. Op shows zie je ook zelden een goede langhaar. Er zijn zelfs mensen die denken dat de keurmeester 'onzin' vertelt of te streng is.

Ik heb een foto gemaakt van hoe een echte langhaar eruit hoort te zien:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Prachtig of niet?