Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Februari 2010»
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
19 april 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 342.607
   Vandaag: 44
   Gisteren: 59
  Zhu Zhu Hamsters, rage komt naar Nederland! 
  zondag, 14 februari, 2010, 12:22 pm - Overige
  door Martin Braak
  Binnenkort komen de Zhu Zhu Hamsters naar Nederland. Het was vorig jaar met kerst een ware rage in Amerika. Ze waren daar niet aan te slepen! En de prijs verdubbelde in no time. Zhu Zhu Pets maakt speelgoeddieren die een bepaalde intelligentie hebben: ze bewegen, maken geluid, etc. Het zijn eigenlijk kleine robotjes.

  En de uitvoering van de hamster is echt super! Er zijn vier verschillende hamster en elk heeft een eigen persoonlijkheid. Ze kunnen over de vloer lopen (wieltjes) en hebben diverse sensors. Ze maken geluid wanneer ze te vreden zijn en wanneer iets aan de hand is.

  Vanaf mei zijn ze in diverse speelgoedwinkels te verkrijgen. Mijn broer en ik hebben een klein webwinkeltje en kunnen eveneens aan deze hamsters komen. Vanaf begin maart kunnen wij ze bestellen. Wees er snel bij, als je ze wilt hebben!

  Te bestellen bij:
  http://www.legodozen.nl/producten/speel ... /index.php
  Kleine Rusjes in wintervacht 
  woensdag, 10 februari, 2010, 9:24 pm - Russische
  door Martin Braak
  En toen ik ff naar hun keek, waren ze totaal van slag:

  Foto

  Ik kan me een artikel over wintervacht van Marcel herinneren waarin hij schrijft dat kleine Rusjes geen wintervacht kunnen krijgen. Nauw dit is wel overduidelijk wintervacht:

  Foto

  Foto

  Update foto 16 februari:
  Foto
  Rebas Trofee 2010 
  dinsdag, 9 februari, 2010, 10:20 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Afgelopen week is de website voor Rebas Trofee weer online gegaan. Ik had hem begin januari al klaar, maar helaas heeft NMC haar deelname aan het evenement ingetrokken. Alles was al klaar, persmappen, etc. met melding samenwerking NMC was allemaal al gedrukt, maar helaas. Ik kon eveneens de website grotendeels opnieuw maken. Maar dat is gelukt!

  www.rebas.nl/rebastrofee

  Rebas Trofee is een kleine knaagdieren keuring die op Exoknaag 11 april 2010 gehouden wordt en waaraan iedereen, zonder enig lidmaatschap, mee kan doen. Op de website zie je meer informatie.

  And the information about Rebas Trophy is also in English and German:
  English: www.rebas.nl/rebastrofee/index.php?la=eng
  German: www.rebas.nl/rebastrofee/index.php?la=dui

  En er is dit jaar ook een nieuwsbrief. Op de voorpagina van de Rebas Trofee kan iedereen zich inschrijven.

  Het wordt weer leuk!

  Kinderwintervacht 
  zondag, 7 februari, 2010, 7:53 pm - Russische
  door Martin Braak
  Mijn wintervachtproject loopt nog steeds, alleen heeft het vrouwtje haar mannetje verjaagd en woont ze alleen. Ze kreeg nog een nestje, blijkbaar is ze op laatst moment toch nog gedekt. Haar nestje zit volledig achter de schuine kant van de kooi en de jongen zien geen daglicht. Het vrouwtje zit volledig in wintervacht.

  De jongen zijn allemaal heel licht, hebben spierwitte buiken en er is veel geel pigment aanwezig.

  Foto

  Foto

  Ik noem dit kinderwintervacht. Het trekt later helemaal weg.

  Merle, een uitzondering op de hoofdregel 
  zondag, 7 februari, 2010, 7:30 pm - Russische
  door Martin Braak
  Met betrekking tot mutaties zijn wij heel geneigd om in hokjes te denken en de mutaties eigenschappen te geven die er altijd zijn. Maar de werkelijkheid en praktijk laten andere dingen zijn. Foutje van de natuur, eigenwijsheid of de wet van de grote getallen. Zo nu ook een nestje van 7 rusjes, een combinatie Russisch Blauw x Merle (niet drager zwart), 7 merles. 6 met een volledige aalstreep, maar eentje... niet! Merles hebben altijd een bijna volledige aalstreep, we kunnen altijd nu weglaten. Wet van Murphy?

  Foto

  Ja laatst kreeg ik een mailtje. Een combinatie bont x normaal en van de zeven jongen geen enkel bont. Dat kan ja niet? We denken veel te veel in gemiddelen. Realiseer je dat dit echt gebeurd is?:

  In een vliegtuig ontmoette een echtpaar een ander echtpaar. Ze hadden beide een zelfde voornaam en ook dezelfde achternaam. Ook waren de vrouwen op eenzelfde dag en jaar geboren, ook de twee mannen waren op dezelfde dag geboren. En ze zaten in eenzelfde vliegtuig en gingen op vakantie naar hetzelfde land en hadden geboekt in eenzelfde hotel. En dan denk je, dit kan toch niet? Maar het kan! 6 miljard mensen, zo iets gebeurd.  <<Eerste <Terug | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | Volgende> Laatste>>