Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Russische dwerghamster wordt vanaf 1 januari 2024 verboden. Tegen?, teken dan deze petitie. Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Februari 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
31 mei 2023

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 411.019
   Vandaag: 26
   Gisteren: 65
  Wat zijn kleine Roborovski's schattig 
  zondag, 17 februari, 2008, 10:20 am - Roborovski
  door Martin Braak
  Een klein Roborovski van 16 dagen oud:
  Foto behorend bij blog

  Schattig he :)
  Een witte buik bij wintervacht 
  vrijdag, 15 februari, 2008, 11:38 pm - Russische
  door Martin Braak
  Wanneer een Russische dwerghamster in wintervacht gaat, dan verandert hij niet alleen van dekkleur, maar ook de buikkleur wordt anders van kleur. Die wordt namelijk spierwit.

  Foto behorend bij blog

  Ook krijgen ze wat donseriger haar. Het heeft dus niet alleen invloed op de kleur van de haar! Ook het karakter kan soms veranderen: ze kunnen wat wilderiger overkomen, ze zijn wat sneller en lopen sneller voor je weg wanneer je hem wilt oppakken.
  De aalstreep 
  woensdag, 13 februari, 2008, 9:09 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Zomaar iets he? Heb jij wel eens stil gestaan dat zowel de Russische, de Campbelli als de Chinese dwerghamster een zwarte streep hebben? Niet alleen deze dieren hebben deze streep, er zijn veel meer dieren die zo'n streep hebben. Bijvoorbeeld de steppen lemming heeft er ook eentje. Ja ook paarden!, een Fjordenpaard heeft ook een streep.

  Deze donkere streep van het hoofd, over de rug tot en met de staartpunt heet een aalstreep.

  Waarom hebben ze een aalstreep? Waar komt het eigenlijk vandaan? Ik vind het persoonlijk wel heel typisch. De Chinese dwerghamster stamt niet eens van de Russische en de Campbelli dwerghamster af, het gaat om een totaal andere soort. Ook de steppen lemming stamt niet direct van de dwerghamsters af. Het gaat hier om een woelmuisachtige.

  Zou het puur ontstaan zijn als een schuttingskleur? Ik denk dat niemand het antwoord weet. Of jij wel?
  Chinese mannen hebben stuiterballen 
  dinsdag, 12 februari, 2008, 9:06 pm - Chinese
  door Martin Braak
  Niet alleen de staart van een Chinese dwerghamster is langer ten opzcihte van de andere soorten. Maar er zijn ook andere verschillen. De ballen van de mannetjes zijn vele male groter. Onder de fokkers wordt soms wel stuiterballen genoemd!

  Vaak is dit de reden dat de dierenwinkels maar slecht van de mannetjes af kunnen komen. Tenminste dat is mijn ervaring, ik weet natuurlijk niet of dit voor heel Nederland geldt. Maar ingeval in de omgeving waar ik woon.

  En toch zijn vaak de mannelijke Chinese dwerghamsters tammer dan de vrouwtjes. Ze zijn op volwassen leeftijd rustiger.
  Moord alsnog opgelost! 
  maandag, 11 februari, 2008, 9:39 pm - Overige
  door Martin Braak
  Vandaag kwam ik het volgend filmpje tegen:  Ik lag totaal dubbel van het lachen! Lol!