Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Russische dwerghamster wordt vanaf 1 januari 2024 verboden. Tegen?, teken dan deze petitie. Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Februari 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
6 juni 2023

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 411.376
   Vandaag: 27
   Gisteren: 59
  Update White-Face project 
  zondag, 3 februari, 2008, 12:13 pm - Roborovski
  door Martin Braak
  Een White-Face vrouwtje gekruist met een normale Roborovski hebben zes jongen gekregen. Hiervan zijn 3 normaal en 3 hebben een White-Face.

  Er is vandaag een nestje White-Face x White-Face combinatie geboren. Ik ben heel benieuwd of hier ook normale exemplaren tussen zitten.

  Wordt vervolgd!
  Een donkere Lilac donkeroog 
  zaterdag, 2 februari, 2008, 9:30 pm - Russische
  door Martin Braak
  Ik kreeg laatst een mailje hoe het met die rare kleur ging, wat het nu was. Het is een hele donkere Lilac. Dit exemplaar heeft geen zichtbare aalstreep. Maar het is overduidelijk een Beige zwart combinatie, dit is o.a. te zien aan de slechte bouw en type. Ondervacht is net zoals bij andere Lilac kleuren wit.

  Foto behorend bij blog

  Foto behorend bij blog
  Hoe moet een goede Pearl eruit zien? 
  donderdag, 31 januari, 2008, 10:04 pm - Russische
  door Martin Braak
  Ik kreeg via het Russische hamsterforum een vraag of ik naar een foto van een Pearl wilde kijken en of ik het een goede Pearl vond.

  Wat is nu een goede Pearl? Het ligt er natuurlijk aan wat je als fokker voor ogen hebt. Jaren geleden wilden ze in Engeland zo wit mogelijk. Een wit zwartoog zeg maar. Maar al snel werden de Pearls donkderder en donkerder.

  In Nederland zijn er een paar goede fokkers die bezig zijn om de Pearl perfect te fokken. Ze willen een Pearl fokken die een volledige zwarte aalstreep heeft, een goede ticking heeft en veel kleur op de kop heeft.

  Foto behorend bij blog

  Maar de vraag is hoe stabiel dit gaat vererven. Als ik naar mijn eigen Pearls kijk dan is de aalstreep vaak bijna volledig. Slechts in de nek is het onderbroken.

  Wil je zo'n perfecte Pearl fokken, fok dan geen Blauw-wildkleur in. Dit veracht de kleur namelijk.
  Jonge Altai Campbelli's 
  dinsdag, 29 januari, 2008, 9:04 pm - Campbelli
  door Martin Braak
  Vandaag heb ik een nieuw nestje Campbelli dwerghamsters die afstammen van wildvang. Ze komen uit de regio Altai vandaan. Helaas krijg ik steeds meer fokproblemen, dit omdat alles van elkaar afstamt. Ik hoop nu dat er geen nieuwe problemen aan het licht komen. Indien er wel problemen ontstaat, moet ik helaas overwegen om te stoppen met het fokken van ze.

  Ze zijn heel bijzonder, maar gezondheid staat boven alles.
  Mandarijnen zijn toverballen 
  zondag, 27 januari, 2008, 10:55 am - Russische
  door Martin Braak
  Mandarijnen zijn net toverballen, de ene keer blijven ze mooi egaal van kleur en de ander keer krijgen ze heel veel ticking. De ene is meer geel, de ander blijft wat oranjeachtig en de ander lijkt meer op een bruine kleur dan een gele.

  Zelf vind ik dit heel bijzonder. Volgens mij is dit de enige kleur bij de dwerghamsters die van geboorte tot volwassen exemplaar heel langzaam verandert.

  Hoe prachtig een jonge Mandarijn ook mag zijn:
  Foto behorend bij blog

  Daaraan kan je niet zien hoe het later ontwikkeld:
  Foto behorend bij blog

  Bij het selecteren van fokdieren kijk je eerst naar karakter, gezondheid en of hij er goed uitziet. Daarna kijk je pas naar het uiterlijk qua kleur. Maar hoe kan je bij de Mandarijnen op kleur fokken als de kleur later zo anders is?