Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Russische dwerghamster wordt vanaf 1 januari 2024 verboden. Tegen?, teken dan deze petitie. Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Februari 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
31 mei 2023

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 410.994
   Vandaag: 1
   Gisteren: 65
  Ruimte hamsters met rode ogen 
  dinsdag, 26 februari, 2008, 9:10 pm - Overige
  door Martin Braak
  Afgelopen zondag liet mijn broer aan een bezoeker een Lilac roodoog Rus zien en zij reageerde met dat ze die nacht toevallig over hamsters met rode ogen uit de ruimte had gedroomd.

  Misschien is het heel theoretisch, maar zullen we nog meer soorten dwerghamsters hebben die ergens anders leven dan op onze planeet?

  Als we naar het helaal kijken, dan is dit gigantisch groot. Je kunt je eigenlijk niet voorstellen hoe groot dit is. Onze melkwegstelsel is maar een puntje van de ijsberg. Het is niet meer de vraag of er meerdere planeten in onze helaal aanwezig is, nee, het is meer hoeveel en hoeveel die op onze planeet lijken.

  Als we zo naar kijken, dan is het eigenlijk logisch dat er wel ergens anders leven is dan hier. Het zou heel egoïstisch gedacht zijn dat hier op aarde alleen leven is. Of je moet gelovig zijn en van mening zijn dat God ons geschapen heeft en hij slechts alleen ons heeft geschapen. Maar anders... Nee, ik kan mensen niet echt begrijpen die zeggen dat ze niet gelovig zijn maar ook niet in andere planeten met leven geloven.

  Hadden wij jaren geleden ooit gedacht dat we een computer zouden hebben? Of auto's, of vliegtuigen? Uitvinding na uitvinding, we gaan verder met onze ontwikkelingen. En het wordt steeds beter. Zullen we ooit een ruimteschip kunnen makan waar we naar de andere planeten heen kunnen reizen? Niet deze eeuw, maar misschien de volgende eeuw? Ooit? Kijk eens wat we al bereikt hebben, dan denk ik dat het logisch is dat we ooit ruimteschepen hebben waar we een hele eind mee reizen.

  Maar als het logisch is dat we dat ooit bereiken, is het dan niet logisch dat een ander levensvorm op een ander planeet die eerder is ontstaan, dezelfde ambities heeft en dit alreeds bereikt heeft?

  Wat ik niet snap is dat we constant met onjuiste informatie geconfronteerd worden. Pas afgelopen paar jaar is gebleken dat de planeet Mars helemaal geen rode lucht heeft, maar gewoon een blauwe hemel heeft. Nasa heeft jaren lang de foto's digitaal bewerkt. Hun verklaring was dat het noodzakelijk was, omdat anders mensen in paniek zouden raken. We zouden het niet aan kunnen dat er nog een planeet was met een blauwe hemel.

  Ach ja, nog even geduld tot we kunnen zeggen "beam me up, Scotty!".
  Groepje Roborovski's, White-face met pigment in gezicht 
  maandag, 25 februari, 2008, 9:34 pm - Roborovski
  door Martin Braak
  Ik heb mijn groepje Roborovski dwerghamsters gefilmd, het is toch anders dan een foto. Je ziet ze heerlijk liggen, wat heel schattig over komt. Bij de White-face variant zie je duidelijk dat er pigment vlekken in het gezicht voorkomen. Ik heb dit nog nooit ergens anders gezien.  Als je goed kijkt, zie je dat ze niet allemaal hun ogen dicht houden. Ze hebben hun oogjes beetje open. Ze houden de boel goed in de gaten!
  Dwerghamster number 1 bij Google 
  zondag, 24 februari, 2008, 5:17 pm - Overige
  door Martin Braak
  Al een poosje staat deze website op de eerste plaats wanneer je met Google naar dwerghamster zoekt. Maar sinds kort hebben ze mijn site hoger gerankt waardoor er ook sub-links bij staan.

  Foto behorend bij blog

  Gaaf he!
  Smeerkezen 
  zaterdag, 23 februari, 2008, 9:01 pm - Overige
  door Martin Braak
  Naast mijn dwerghamsters heb ik ook een paar Syrische hamsters en vanochtend werd ik getracteerd op een smeerboel:

  Foto behorend bij blog

  Wat een smeerkezen he!
  Campbelli dwerghamster loopt hoger op de poten 
  donderdag, 21 februari, 2008, 10:45 pm - Campbelli
  door Martin Braak
  Ik heb wel eens met een DE Campbelli dwerghamster fokker René Bastiaans gediscusseerd over dat de Campbelli dwerghamster hoger op de poten staat dan een Russische dwerghamster. Hij is het niet met me eens.

  Als ik een Campbelli dwerghamster zie lopen, dan kan ik eronder door kijken. De Russische dwerghamster zorgt ervoor dat tijdens het lopen er minder ruimte tussen de buik en de grond is. Een verklaring zou kunnen zijn dat de Russische dwerghamster in kouder gebieden voorkomt en dat zo minder koude lucht onder de buik komt.

  Of verbeeld ik me?

  Foto behorend bij blog