Blog over hamsters

Groepje Roborovski's, White-face met pigment in gezicht 
maandag, februari 25, 2008, 08:34 PM - Roborovski
door Martin Braak
Ik heb mijn groepje Roborovski dwerghamsters gefilmd, het is toch anders dan een foto. Je ziet ze heerlijk liggen, wat heel schattig over komt. Bij de White-face variant zie je duidelijk dat er pigment vlekken in het gezicht voorkomen. Ik heb dit nog nooit ergens anders gezien.Als je goed kijkt, zie je dat ze niet allemaal hun ogen dicht houden. Ze hebben hun oogjes beetje open. Ze houden de boel goed in de gaten!

Dwerghamster number 1 bij Google 
zondag, februari 24, 2008, 04:17 PM - Overige
door Martin Braak
Al een poosje staat deze website op de eerste plaats wanneer je met Google naar dwerghamster zoekt. Maar sinds kort hebben ze mijn site hoger gerankt waardoor er ook sub-links bij staan.Gaaf he!
Smeerkezen 
zaterdag, februari 23, 2008, 08:01 PM - Overige
door Martin Braak
Naast mijn dwerghamsters heb ik ook een paar Syrische hamsters en vanochtend werd ik getracteerd op een smeerboel:Wat een smeerkezen he!
Campbelli dwerghamster loopt hoger op de poten 
donderdag, februari 21, 2008, 09:45 PM - Campbelli
door Martin Braak
Ik heb wel eens met een DE Campbelli dwerghamster fokker Renť Bastiaans gediscusseerd over dat de Campbelli dwerghamster hoger op de poten staat dan een Russische dwerghamster. Hij is het niet met me eens.

Als ik een Campbelli dwerghamster zie lopen, dan kan ik eronder door kijken. De Russische dwerghamster zorgt ervoor dat tijdens het lopen er minder ruimte tussen de buik en de grond is. Een verklaring zou kunnen zijn dat de Russische dwerghamster in kouder gebieden voorkomt en dat zo minder koude lucht onder de buik komt.

Of verbeeld ik me?


Leven zit simpel in elkaar en toch is het zo complex 
woensdag, februari 20, 2008, 08:45 PM - Persoonlijk
door Martin Braak
Bij het kijken naar wat filmpjes van Youtube, kwam ik filmpjes tegen van het herdenken van overleden mensen. ZoŽ die door een trein ongeluk om het leven is gekomen. Mensen herdenken dierbaren door middel van filmpjes te plaatsen. Foto's gecombineerd met muziek.

Een paar weken geleden was ik bij een bedrijf waar ze vertellen dat iemand overleden was, hij was nog geen 40 en laat 2 kinderen achter. Het is zo oneerlijk.

Daar merkte ik op dat het leven eigenlijk heel simpel in elkaar zit, en toch is het zo complex. We denken niet aan de dood, we leven van dag tot dag. We denken niet na over hoe we functioneren, we doen ons ding en het lijkt zo simpel. Maar het leven is eigenlijk heel complex, een hart, bloedvaten, bloed, bloedcellen, witte bloedcellen, zenuwstelsel, organen, een heel complex geheel en dat kan elk moment stoppen. Maar niet dat alleen... Elk moment kan iets gebeuren, zonder dat je het zelf in de hand hebt.

Het kan zomaar afgelopen zijn. Maar daar staan we niet bij stil, toch?

<< <Terug | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | Volgende> >>