Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Februari 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.042
    Vandaag: 8
    Gisteren: 59
Hoe ruikt een Rusje? 
maandag, 4 februari, 2008, 10:21 pm - Russische
door Martin Braak
Gister, zondagmiddag, was ik bezig met een stukje over de verschillen tussen de Russische en de Campbelli dwerghamster. Dit omdat ik toch vaak de vraag zie of hoor wat nu eigenlijk de verschillen zijn.

Vandaag schoot me in gedachten dat ik nog een verschil wist, namelijk een Rus ruikt heel anders dan een Campbelli. Ik kom wel eens in een schuur met allemaal Campbelli's en dat ruikt heel anders. Ook als je een Rusje ruikt en daarna een Campbelli, dan ruik je direct het verschil.

Maar hoe beschrijf je een geur? Lastig is dat. Ik houd op dit moment bij dat een Russische dwerghamster zoeter ruikt.

Tja :)
Update White-Face project 
zondag, 3 februari, 2008, 12:13 pm - Roborovski
door Martin Braak
Een White-Face vrouwtje gekruist met een normale Roborovski hebben zes jongen gekregen. Hiervan zijn 3 normaal en 3 hebben een White-Face.

Er is vandaag een nestje White-Face x White-Face combinatie geboren. Ik ben heel benieuwd of hier ook normale exemplaren tussen zitten.

Wordt vervolgd!
Een donkere Lilac donkeroog 
zaterdag, 2 februari, 2008, 9:30 pm - Russische
door Martin Braak
Ik kreeg laatst een mailje hoe het met die rare kleur ging, wat het nu was. Het is een hele donkere Lilac. Dit exemplaar heeft geen zichtbare aalstreep. Maar het is overduidelijk een Beige zwart combinatie, dit is o.a. te zien aan de slechte bouw en type. Ondervacht is net zoals bij andere Lilac kleuren wit.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Hoe moet een goede Pearl eruit zien? 
donderdag, 31 januari, 2008, 10:04 pm - Russische
door Martin Braak
Ik kreeg via het Russische hamsterforum een vraag of ik naar een foto van een Pearl wilde kijken en of ik het een goede Pearl vond.

Wat is nu een goede Pearl? Het ligt er natuurlijk aan wat je als fokker voor ogen hebt. Jaren geleden wilden ze in Engeland zo wit mogelijk. Een wit zwartoog zeg maar. Maar al snel werden de Pearls donkderder en donkerder.

In Nederland zijn er een paar goede fokkers die bezig zijn om de Pearl perfect te fokken. Ze willen een Pearl fokken die een volledige zwarte aalstreep heeft, een goede ticking heeft en veel kleur op de kop heeft.

Foto behorend bij blog

Maar de vraag is hoe stabiel dit gaat vererven. Als ik naar mijn eigen Pearls kijk dan is de aalstreep vaak bijna volledig. Slechts in de nek is het onderbroken.

Wil je zo'n perfecte Pearl fokken, fok dan geen Blauw-wildkleur in. Dit veracht de kleur namelijk.
Jonge Altai Campbelli's 
dinsdag, 29 januari, 2008, 9:04 pm - Campbelli
door Martin Braak
Vandaag heb ik een nieuw nestje Campbelli dwerghamsters die afstammen van wildvang. Ze komen uit de regio Altai vandaan. Helaas krijg ik steeds meer fokproblemen, dit omdat alles van elkaar afstamt. Ik hoop nu dat er geen nieuwe problemen aan het licht komen. Indien er wel problemen ontstaat, moet ik helaas overwegen om te stoppen met het fokken van ze.

Ze zijn heel bijzonder, maar gezondheid staat boven alles.