Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Koning Winter is terug in Nederland! 
maandag, 18 januari, 2016, 9:36 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Gisteren was het dan zover: winter! Ik stond redelijk vroeg op en keek naar buiten. Jahoor, sneeuw! De sneeuw in combinatie met de lampen gaf een bijzonder effect. Terwijl het nog redelijk donker was, zag je goed. Sneeuw reflecteert meer licht.

Foto behorend bij blog

Eigenlijk is het wel goed dat het weer anders wordt. De Russische dwerghamsters hebben een verandering van gevoelstemperatuur nodig. Ik merk zelf als je fokkoppels bij te stabiele temperaturen zet, ze soms niet starten met fokken. Ik krijg wel eens de opmerking dat mijn Russische dwerghamsters niet fokken. Maar ik vermoed dat zij de Rusjes bij een stabiele omgeving houden. Je moet rekening houden dat mijn dieren jaren en jaren afzonderlijk gefokt worden en geen enkel ander bloedlijn inzit. Ingeval als je kiest voor mijn lijn. En daarbij is de selectie zodanig zoals ik ze houd.

Heel toevallig zag ik een stuk over winterslaap bij de Syrische hamsters. De universiteit in Nederland doet een onderzoek naar. Zij houden Syrische hamsters bij vijf graden en zorgen ervoor dat de daglengte korter wordt. Dan gaan ze in winterslaap. Als het koud is en je houdt een lamp aan, gaan ze niet in winterslaap. Als je bij deze kou last hebt, koop dan een ledlampje bij Ikea en monteer die boven de kooi. Dat is namelijk al voldoende.

De dagen worden weer langer en ik zag dat om 17:00 nog niet geheel donker was. Elke dag gaat de zon 2 minuten later onder. Dat is 14 minuten per week. Wat dit jaar bijzonder is, is een vroeg pasen. Over 69 dagen alweer. Vandaag zag ik de eerste paaseitjes in de supermarkt! Ongelovelijk!




Overige blogposts worden nu geladen...