Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Januari 2013»
MaDiWoDoVrZaZo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
19 april 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 342.589
   Vandaag: 26
   Gisteren: 59
  Een klein waterbakje... tel ze maar eens! 
  maandag, 28 januari, 2013, 9:01 pm - Russische
  door Martin Braak
  Foto

  En als je goed telt, tel je er vier!
  Winter weer voorbij! 
  zondag, 27 januari, 2013, 8:52 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Afgelopen jaren was het in december echt winter. Pakken sneeuw, koud en ijs. Maar 2012 niet... December was juist vrij "warm". Maar januari 2013 maakte dat ff goed... Vrij koud, geregeld sneeuw en glad. De Elfstedentocht was zelfs alweer in het nieuws! Maar mensen, die gaat er nooit meer komen... Kijk naar de tocht in Giethoorn, die werd door drukte afgelast.

  Foto

  Naast dat ik druk met mijn werk ben, ben ik tevens druk met het maken van de nieuwe site voor een groot evenement. Binnenkort hier meer over! Door de drukte vergat ik iets. Bij mijn Roborovski's staat de kachel aan. Shit, dacht ik, die moet even uit! Ik heb de kachel twee dagen uit gehad en wat zag ik gisteren? Ze paarden al! Dat zag ik voor die tijd niet. Ben echt benieuwd of dit voldoende is geweest. Want sinds augustus heb ik geen jonge Roborovski's meer gehad.

  Foto

  Ik ben bezig met een nieuw project qua foto's. Namelijk deze hamster zet ik elke dag op de foto. Oompa Loompa, heet ze. Elke dag, dat is niet niets. Elke dag een goede foto maken en ze werkt niet altijd mee. Op moment dat ze wakker is... begint ze te lopen en gaat ze niet meer stil zitten. Terwijl ik bezig ben, dacht ik... eigenlijk doe ik het niet goed. Ik gebruik bijna altijd een blauwe achtergrond. Maar zo zie haar nauwelijks groeien, want ik zoom in. Over paar jaar moet ik het anders doen (als ik het weer doe!, denk het niet want het is nogal een klus). Dan moet ik een voorwerp erbij leggen zodat ik elke keer dat voorwerk in juiste verhuiding kan uitsnijden.

  Foto

  Boven staat Hansje op de foto. Hansje is echt oud aan het worden. Hij is dik twee jaar oud. Ik realiseer me nu dat bijna alle Syrische hamsters hier twee jaar of ouder zijn geworden. Behalve mijn rare Dove dame. Maar afgelopen jaren... Allemaal ouder dan 2.

  Foto

  Op naar de lente! Dit jaar is pasen vroeg. Binnenkort dus maar weer paasfoto's maken :)

  Foto
  Syrische hamster langhaar 
  maandag, 21 januari, 2013, 7:08 pm
  door Martin Braak
  Op veel evenementen worden Syrische hamsters langhaar ingeschreven en de meesten krijgen kritiek. De haren zijn niet lang genoeg. De mannetjes moeten lang haar hebben vergelijkbaar met een cavia langhaar. Op shows zie je ook zelden een goede langhaar. Er zijn zelfs mensen die denken dat de keurmeester 'onzin' vertelt of te streng is.

  Ik heb een foto gemaakt van hoe een echte langhaar eruit hoort te zien:

  Foto

  Foto

  Foto

  Prachtig of niet?
  Update Camel drager zwart vs drager zwart en drager geel-wildkleur 
  zondag, 20 januari, 2013, 5:01 pm - Russische
  door Martin Braak
  Vandaag heb ik wederom foto's gemaakt van de Camel drager Zwart, Camel roodoog drager Zwart en Camel drager Zwart en drager Geel-wildkleur roodoog. Qua kleurverschil is het enorm. Zwart heeft zo'n effect, maar duidelijk ook Geel-wildkleur roodoog.

  Camel drager Zwart:
  Foto

  Camel drager Zwart en drager Geel-wildkleur roodoog:
  Foto

  Camel roodoog drager Zwart:
  Foto

  De drager zwart Camel is heel grauw geworden. Terwijl diegene die ook voor drager Geel wildkleur roodoog draagt, meer geliger grauw is. De Camel roodoog is warmer en de aalstreep donkerder.
  Mandarijn drager Zwart en Geel roodoog + haar kindjes 
  zondag, 6 januari, 2013, 7:23 pm - Russische
  door Martin Braak
  Eind vorig jaar heb ik een foto op mijn blog geplaatst van een Mandarijn die zowel voor Zwart als Geel-wildkleur roodoog draagt. Dit om te laten zien hoe zij verkleurd. Zo ziet ze er nu uit:

  Foto

  Bruinig en gelige vlekken. Heel apart. Ze heeft twee nestjes gehad en sterkt nu weer aan. Maar je kunt zien hoe vlekkerig uitziet. Heel vreemd!

  Ik heb van haar twee kindjes gehouden. Dit is een Camel roodoog drager Zwart. Alhoewel ik wel een beetje twijfel of het geen Mandarijn roodoog is. Maar ze was niet zo mooi oranje in begin.

  Foto

  En dit is eentje uit haar vorige nest, een Camel drager Zwart. Je ziet gewoon dat het verkleurt naar Grijs. Deze kan voor Geel-wildkleur roodoog dragen.

  Foto

  Ik zit me af te vragen of we deze varianten een naam moeten geven. Want het is wel vrij stabiel dat het zwarte gen effect op Mandarijn heeft.

  <<Eerste <Terug | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | Volgende> Laatste>>