Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Rus ontsnapt 
zondag, 4 januari, 2009, 12:55 pm - Russische
door Martin Braak
Vanochtend vond ik een loslopende Russische dwerghamster. Een vrouwtje en ik herkende haar niet. Dus ik moest alle kooien langs om te kijken waaruit zij ontsnapt was. Het bleek zelfs dat zij een nest met jongen van ongeveer 7 dagen oud had. De vaderhamster zat er keurig op en de jongen leven nog. Ze is denk ik 1 dag ontsnapt geweest. Anders zouden de jongen toch nu niet meer leven?

Toen ik de droger open deed, zag ik waar ze zich genesteld had.

Foto behorend bij blog

Je ziet links dat ze geplast heeft, er is dus een plashoek. Je ziet rechts voer liggen, haar voerhoek. En het nest zelf. De afvoerbuis zit vol met plukjes stof en dat heeft ze verzameld.
Winter, de Rusjes fokken goed 
zaterdag, 3 januari, 2009, 10:07 pm - Russische
door Martin Braak
Het is winter en het vriest behoorlijk. Gisteren en vandaag waren ze op het kanaal aan het schaatsen. Ik denk dat het wel 10 jaar geleden is dat het laatste keer is geweest. Toevallig is het 100 jaar geleden de eerste elfstedentocht gereden en als pak weg 7-8 dagen goed vriest, dan is het mogelijk dat in 2009 wederom een elfstedentocht gehouden wordt.

Mijn Russen zitten er heerlijk bij. Kacheltje aan, kunstmatig licht, raampje overdag los, in de avond afhankelijk hoe koud het wordt gaat het of dicht of op een kiertje. Ze hebben vast niet door dat het winter is... zou je haast denken. Maar wat ik elk jaar weer terug zie is dat ze juist in deze periode supergoed fokken.

Zal het in het wild zo zijn dat ze deze tijd toch niet zoveel kunnen doen en dat ze ondergronds hun gezinnetje stichten?

Over de elfstedentocht gesproken, de laatste keer toen stonden mijn Russen op de zolder bij mijn ouders. Het was daar zo koud dat ik om de 2-3 uur de kooien dicht bij de dak opnieuw water moest geven omdat het water bevroor. De Russen hadden totaal geen last. Het leek erop dat ze het prachtig vonden. Ze maakten toen mooie nesten, maar bleven niet altijd in de nest zelf zitten. Integendeel, ze waren gewoon actief.

Maar zo gek is dat eigenlijk niet als je stil staat waar de Rus vandaan komt!
Drukste dag op deze website verbetert: 2 januari 2009 
zaterdag, 3 januari, 2009, 12:39 am - Overige
door Martin Braak
Ik moest zojuist naar Opa om medicijnen voor hem te halen. Hij heeft longontsteking en 40 graden koorts. Onderweg dikke mist, glad en het vroor 7 graden. Terug thuis gekomen lekker bakkie koffie gemaakt, kan ik goed van slapen namelijk (ja ja ik weet het, is nie normaal). En ik keek even naar de statistieken van mijn website en wat zag ik...

... Gisteren was de drukste dag!

Totaal pageviews: 1.256
Totaal bezoeken: 237
Unieke bezoekers: 198
Eerste bezoekers: 145
Gem. pageviews per uur: 52
Gelukkig nieuwjaar!, statistieken 2008 
donderdag, 1 januari, 2009, 9:26 am - Overige
door Martin Braak
Iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Tijd voor de statistieken 2008:

OneStat.com statistieken:
Totaal pageviews: 236.578
Totaal bezoeken: 56.032
Jaarlijkse unieke bezoekers: 39.208
Maandelijkse unieke bezoekers: 42.723
Eerste bezoekers: 38.612
Gem. pageviews per maand: 19.715
Pageviews per bezoek: 4,22
Drukste dag: 9-3-2008

Totaal zijn er 180.400 bezoekers op deze website geweest. Vanaf december 2007 is de teller qua aantal bladzijden ingevoerd. Sinds dien zijn er 666.000 pagina's gelezen. Mijn systeem registreert vanaf december 2006 ook terugkerende bezoekers en individuele bezoekers. Er zijn 69.371 individuele bezoekers geweest en hiervan zijn 15.978 bezoekers meer dan 1 keer langs geweest.

Voorpagina is in totaal sinds deze telling 115.404 keer bekeken, Russische dwerghamster algemene gedeelte 51.007 keer. Op nummer drie staat mijn fotoalbum, 29.925 keer. Maar de teller registreert elke bekeken pagina en met het kijken van foto's klik je heen en weer waardoor dit extra hard gaat.
Eerste nest golvend haar x golvend haar geboren 
maandag, 29 december, 2008, 10:40 am - Russische
door Martin Braak
In de zomer had ik ineens vier exemplaren met golvend langer haar. Twee vrouwtjes en twee mannetjes. Hiermee heb ik twee koppels gevormd. Een vrouw is erg mager geworden, rest is mooi dik. Vandaag heeft 1 koppel jongen gekregen. Begin juli 2008 zijn ze geboren, m.a.w. 6 maanden geduurd voordat ze gingen fokken. Er zijn vier jongen geboren.