Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Februari 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
29 november 2023

Laatste reacties

  • surrogaat kind
    woensdag, 14 juni, 2023, 11:34 am
    Bedankt voor het zo duidelijk en...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 426.864
    Vandaag: 46
    Gisteren: 58
Koppelgewijs en de 2e dekking 
dinsdag, 5 februari, 2008, 10:20 pm - Russische
door Martin Braak
Laatste tijd krijg ik emailtjes met de vraag of je een Russische vrouwtje en manntje bij elkaar kunt laten. Dit kan heel goed. Soms komt het voor dat het vrouwtje de man afbijt. Op dat moment moet je ze scheiden. Maar wanneer dit niet gebeurd, dan kan je ze bij elkaar laten. Het mannetje zou niet snel agressief tegen het vrouwtje zijn en zal meehelpen met het verzorgen van de jongen.

Maar houd wel rekening mee dat het vrouwtje na de bevalling meestal direct weer gedekt wordt. Na de bevalling is zij namelijk direct weer vruchtbaar en dit ruikt het mannetje.

Wat ik meestal in de praktijk zie, is dat de eerste vier nesten de grootste zijn in aantal. Daarna worden de nestjes wat kleiner en is er vaak wat rustpauzes tussen de nestjes. Bij 5-6-7 nest stoppen ze met fokken.

Maar dat is een gemiddelde en dat betekent niet dat het altijd zo is. Soms stoppen ze al met een paar nestjes, maar soms komt het voor dat ze heel veel nesten achter elkaar krijgen.

Zolang het vrouwtje niet uitgeput raakt en niet veel afvalt, is het geen probleem; in de natuur gebeurd het ook. Maar je moet jezelf de vraag stellen of je het wenselijk vindt.
Hoe ruikt een Rusje? 
maandag, 4 februari, 2008, 10:21 pm - Russische
door Martin Braak
Gister, zondagmiddag, was ik bezig met een stukje over de verschillen tussen de Russische en de Campbelli dwerghamster. Dit omdat ik toch vaak de vraag zie of hoor wat nu eigenlijk de verschillen zijn.

Vandaag schoot me in gedachten dat ik nog een verschil wist, namelijk een Rus ruikt heel anders dan een Campbelli. Ik kom wel eens in een schuur met allemaal Campbelli's en dat ruikt heel anders. Ook als je een Rusje ruikt en daarna een Campbelli, dan ruik je direct het verschil.

Maar hoe beschrijf je een geur? Lastig is dat. Ik houd op dit moment bij dat een Russische dwerghamster zoeter ruikt.

Tja :)
Update White-Face project 
zondag, 3 februari, 2008, 12:13 pm - Roborovski
door Martin Braak
Een White-Face vrouwtje gekruist met een normale Roborovski hebben zes jongen gekregen. Hiervan zijn 3 normaal en 3 hebben een White-Face.

Er is vandaag een nestje White-Face x White-Face combinatie geboren. Ik ben heel benieuwd of hier ook normale exemplaren tussen zitten.

Wordt vervolgd!
Een donkere Lilac donkeroog 
zaterdag, 2 februari, 2008, 9:30 pm - Russische
door Martin Braak
Ik kreeg laatst een mailje hoe het met die rare kleur ging, wat het nu was. Het is een hele donkere Lilac. Dit exemplaar heeft geen zichtbare aalstreep. Maar het is overduidelijk een Beige zwart combinatie, dit is o.a. te zien aan de slechte bouw en type. Ondervacht is net zoals bij andere Lilac kleuren wit.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Hoe moet een goede Pearl eruit zien? 
donderdag, 31 januari, 2008, 10:04 pm - Russische
door Martin Braak
Ik kreeg via het Russische hamsterforum een vraag of ik naar een foto van een Pearl wilde kijken en of ik het een goede Pearl vond.

Wat is nu een goede Pearl? Het ligt er natuurlijk aan wat je als fokker voor ogen hebt. Jaren geleden wilden ze in Engeland zo wit mogelijk. Een wit zwartoog zeg maar. Maar al snel werden de Pearls donkderder en donkerder.

In Nederland zijn er een paar goede fokkers die bezig zijn om de Pearl perfect te fokken. Ze willen een Pearl fokken die een volledige zwarte aalstreep heeft, een goede ticking heeft en veel kleur op de kop heeft.

Foto behorend bij blog

Maar de vraag is hoe stabiel dit gaat vererven. Als ik naar mijn eigen Pearls kijk dan is de aalstreep vaak bijna volledig. Slechts in de nek is het onderbroken.

Wil je zo'n perfecte Pearl fokken, fok dan geen Blauw-wildkleur in. Dit veracht de kleur namelijk.