Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Inflatie leidt tot hoger prijzen hamsters, maar relatief zijn ze nog veel te goedkoop 
zondag, 8 januari, 2023, 2:23 pm - Dwerghamsters
Als je bij een dierenwinkel binnen loopt dan zal je opvallen dat veel spullen duurder zijn geworden. Dierenwinkels hebben het best zwaar als ze hogere energieprijzen betalen. Naast dat hun winkel warm gehouden moet worden, hebben ze vaak ook aquariums. Daarnaast zijn veel honden- en kattenvoer duurder geworden. Transportkosten zijn hoger. Maar het maken van voer idem. Afgelopen zomer vloog de graanprijs omhoog i.v.m. de oorlog en dat zorgde voor duurder hamstervoer.

De verkoopprijzen van hamsters zijn daarom dus ook gestegen. Duurder voer, hoger energieprijzen en duurder transport. Daarnaast zijn de loonkosten flink gestegen wat op alles ook nog eens drukt. Hamsters zijn duurder geworden, maar toch zijn ze relatief nog steeds goedkoop.

Toen ik mijn eerste Russische dwerghamsters kocht, betaalde ik 25 gulden. Omgerekend is dat 11,34 euro. Dat is 40 jaar geleden. Nu kosten ze nog steeds tussen 12,50 euro en de 20 euro, afhankelijk of de dierenwinkel ze goedkoop wil houden om ook de benodigdheden erbij te verkopen. Je raadt het vast wel: op hamsters wordt niet heel veel winst gemaakt. Het gaat om klantenbinding om ook hamstervoer te verkopen.

Foto behorend bij blog

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: