Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Oktober 2022»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
16 september 2024

Laatste reacties

  • Helv
    zondag, 9 juni, 2024, 8:15 am
    Waar is de sectorgroep om tegen deze...

  • HJ
    woensdag, 22 mei, 2024, 4:31 pm
    Wat slecht georganiseerd KFC Almelo. We...

  • Deborah
    zondag, 5 mei, 2024, 10:55 pm
    This sounds like animal activism gone...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 477.252
    Vandaag: 20
    Gisteren: 58
Ach zomaar wat hamsterpraatjes 
zondag, 23 oktober, 2022, 7:21 pm - Andere zaken
Het is alweer eind oktober en ik merk dat ik weinig schrijf, weinig programmeer en dat de tijd zo hard voorbij gaat. Het is op het werk ook erg druk. Maar bij de hamsters gebeurd er van alles.

Mijn bijzonder Campbelli dwerghamster met witte vlekken heeft nu al jongen. En de vader is een Campbelli dwerghamster afkomstig van wildvang lijn en draagt dus met 100% zekerheid geen standaard kleurmutaties. Dit is de eerste stap om de puzzel op te lossen wat voor mutatie het precies gaat. Ik vermoed zelf dat het om de schimmel s-mutatie gaat die vergelijk baar is met Polywhite bij de Syrische hamsters. De reden dat ik dit vermoed is dat ik nu een Grijs Opal mannetje heb die na een jaar witte harendek krijgt. Dit is schimmel. En analystische blik die ik heb, zeg ik dat het gecombineerd met Umbrous het voor sneller schimmel effect zorgt (dus op jongere leeftijd schimmel, wat lijkt op Platinum). En in combinatie met zwart het zorgt voor witte vlekken. Maar ik moet ook zeggen dat ik grijze kleuren heb gezien met witte vlekken. Dus misschien is het in combinatie met grijs dat het zorgt voor witte vlekken.

Dit is een puzzel wat nog wel wat jaartjes gaat duren. Wat ik zeker weet is dat grijs bij de Campbelli dwerghamster niet op de c-locus ligt.

Beige hybride Russische dwerghamster project leidt tot niets. Het is een project wat ik al vier jaar fok en dit in kleine aantallen. Maar ik begrijp nu wat precies gebeurd. Het heeft te maken met de donker robijnkleurige ogen dat in begin veller rood is. Ze zijn zeer slecht ziend en dat maakt het dat ze anders gedragen dan de andere rusjes. Ze hebben normaal geen last. Dus gewoon in de kooi zie je niets aan. Maar wil je een Beige exemplaar pakken, dan gaat hij vreemd kijken. Dat komt omdat hij veel meer op gehoor focust. De kleurmutatie krijg ik niet beter gefokt. Het lijkt gekoppeld aan de kleurmutatie. Enig manier om beter te krijgen is misschien in het donker fokken. Maar dat is niet wat je wilt. Draaikop defect was vroeger twee verschillende defecten. Dat hadden wij vroeger niet door. De scheve kop defect is weg. Het was vroeger een combinatie van constant scheef houden van de kop met slecht zien.

Het weer was tot half september erg warm. En nu is het nog steeds warm. Wel is het zo dat de laatste paar weken veel geregend heeft. En ze voorspellen dat aankomend maand nog steeds warmer zal zijn dan anders. In de zomer fokte mijn dieren veel slechter dan nu. Ineens na de echte warmte begonnen veel Rusjes weer te fokken. Maar wat ik ook merk is dat ze weten dat het herfst is en winter wordt. Ik merk dit bij de Campbelli dwerghamsters waar bij de groepen ook oudere exemplaren zitten. Daar wordt meer gekibbeld en gevochten. Leuk dat je ze in groepen kunt houden, maar wanneer er leeftijd verschillen zijn, dan gaan ze nu nieuwe rangordes bepalen. Bij de Russische dwerghamster zie ik meer verjagen van het mannetje. De vrouwtjes verjagen hun mannetje zodat ze niet verder fokken. Denk ik. Bij de Roborovski's zagen we dit vroeger ook rond deze tijd. Dat er meer geknokt werd rondom oktober.

Mandarijn + Merle is ook iets wat vreemd is. En ik vermoed dat bepaalde kleuren door warmte beïnvloed worden. Ik merk dat de Merles wat donkerder zijn en dat Mandarijn + Merle nu met warmer weer wat meer echte witte vlekken kent. Of het is toeval. Maar meestal zie je Merle + Mandarijn niet echt de Merle tekening meer.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: