Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
De mutatie Grijs bij de Campbelli dwerghamster 
zondag, 14 november, 2021, 8:28 pm - Campbelli
Bij mijn project Uni-Halle mixen met kleuren Campbelli lijn (en begonnen met Zwart/Umbrous) is een grijze Campbelli dwerghamster geboren. Aan het karakter merk ik dat hij niet de Uni-Halle karakter heeft. Ik kan dat direct merken ook al is zij maar 3 weken oud. Ik merk het bij het aaien en hoe hij hierop reageert. Karakter komt nog wel, maar deze ga ik weer verder kruisen om het zoveel mogelijk de type van Uni-Halle van te maken.

Foto behorend bij blog

Grijs is een bijzonder mutatie. Als ze net haren hebben, lijken ze op wildkleur en pas iets later is het pas te zien dat ze grijs van kleur zijn. De geschiedenis is ook goed om te weten. Want via Amerika is het naar Zweden gegaan en van Zweden zijn er dieren naar Joep Vrijhof en Rebas gegaan. De mutatie leek uitgestorven te zijn en toen had Joep ineens Grijs. Die heeft hij gedeeld met Rebas en hij kreeg later nieuwe exemplaren. En alle grijze exemplaren stammen hiervan af.

Het doet met herinneren aan een Duitse fokker die op Joep reageerde dat zij niets met zijn dieren te maken heeft. Die fokker staat hier niet bij stil. Alles wat Grijs inzit is een beetje Joep's dieren. Ook al is het zover terug.

Foto behorend bij blog

Juliët 
woensdag, 17 november, 2021, 8:23 pm
Haha ja inderdaad ik moet altijd wel lachen om mensen die geen dieren van Joep willen hebben, en ondertussen fokken met kleuren die bij hem vandaan komen.

Ik heb grijs met goed karakter zitten dus als je wilt kan ik die wel meenemen naar je toe.
Juliët 
woensdag, 17 november, 2021, 8:24 pm
Ik bedoel die kan ik meenemen als ik naar de Exo of Noordshow ga
Martin Braak (www.Dwerghamster.nl) 
zondag, 21 november, 2021, 8:43 pm
Nee ik ga Grijs consequent nu terug kruisen op Uni-Halle Campbelli lijn, ik wil die specifiek type terug fokken. Karakter van Uni-Halle lijkt zeer dominant te zijn waardoor goed te selecteren is. Ik merk zelf heel snel wat het karakter is.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: