Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«December 2018»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
13 juni 2024

Laatste reacties

  • Helv
    zondag, 9 juni, 2024, 8:15 am
    Waar is de sectorgroep om tegen deze...

  • HJ
    woensdag, 22 mei, 2024, 4:31 pm
    Wat slecht georganiseerd KFC Almelo. We...

  • Deborah
    zondag, 5 mei, 2024, 10:55 pm
    This sounds like animal activism gone...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 471.293
    Vandaag: 35
    Gisteren: 32
Mandarijn Campbelli hybride voorlopig in Nederland erkend 
maandag, 17 december, 2018, 9:53 pm - Campbelli
Afgelopen jaar en dit jaar zijn de hybride Campbelli dwerghamsters met de kleur Mandarijn geregeld op de Nederlandse shows ingeschreven en Joep Vrijhof heeft ze dit jaar voor erkenning aangedragen. En dit met succes: ze zijn voorlopig erkend.

Zelf begrijp ik enerzijds wel dat het erkend kan worden. Men kijkt niet naar de achtergrond en KLN kijkt puur naar wat gepresenteerd wordt. International vraag ik me af hoe ze hierna kijken. Een hybride soort die erkend wordt. Bij vogels is dit ook zo.

Persoonlijk ben ik tegen en wel omdat het nog te pril is en ik veel hybride eigenschappen zie. Ik denk dat men nog 15 generaties minimaal op zuiversoort terug moeten fokken om iets stabiliteit te krijgen en dat het echt Campbelli achtig wordt. Ik hoop dat alle Campbelli dwerghamster fokkers realiseren dat je de Mandarijn apart moet houden en nooit een ander kleur moet selecteren die je terug fokt in Campbelli. Om zo niet andere kleuren te hybriseren.

Helaas zie ik steeds meer hybride Campbelli's op de keuringen.

Foto's die ik op de laatste Exoknaag heb gemaakt:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Je ziet dat de kop rondom de ogen veel weg heeft van de Russische dwerghamster, dat de ogen en rondom niet correct is. Ook de aalstreep en de verbreding op de kop is niet correct.



Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: