Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Juli 2018»
MaDiWoDoVrZaZo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
19 april 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 342.564
   Vandaag: 1
   Gisteren: 59
  Kat en hamster, gaat dat wel goed? 
  zaterdag, 14 juli, 2018, 9:23 am - Andere zaken
  Deze vraag wordt mij soms gevraagd en in het verleden hadden wij Ringo, Tanja en Carlos drie perskatten thuis lopen. Maar toen stonden de hamsters boven waar de katten nooit mochten komen. En als er een hamster ontsnapt was, dan zagen we de katten heel actief zijn. Een zeer alert alarmsysteem.

  Maar zoals de bloglezers en website bezoekers gelezen en gezien hebben, heb ik sinds vorig jaar Tommy de huiskat. Tommy is een kater van twee jaar oud. En hij mag overal komen behalve op de hamsterkamer. Maar niet alle hamsters staan daar. Ik heb namelijk één Syrische hamster in de gang staan en drie grote kooien in de woonkamer. En die staan op de grond.

  Hoe gaat dat samen? Eigenlijk heel goed! Tommy laat de Syrische hamster links liggen. In begin was hij nieuwsgierig en ook wel beetje bang. En ging hij daar voor de kooi lopen en zitten. Maar dat was na paar dagen over en ging op de trap de Syrische hamster bekijken. Hij houd zijn kop niet voor de tralies. Ik weet niet of ze ff bonjer hebben gehad en of Tommy verloren heeft van de Syrische hamster. Maar ook 's nachts kan hij gewoon bij deze hamster en toch doet hij dat niet. Ik weet natuurlijk niet wat hij 's nachts allemaal doet, maar ik heb hem ingeval nooit betrapt.

  Een ander verhaal zijn de hamsters die in de woonkamer staan. Eerste maanden zat hij 's avonds op de eetstoel onder de tafel en keek hij naar de actieve hamsters. Hij vond dit zo mooi. Maar nu gaat hij 's ochtends en 's avonds een poosje naast de kooien zitten. En ik betrap hem zelden erop dat hij een sla beweging maakt. De dwerghamsters zijn niet bang. Maar wel merk ik dat de Roborovski dwerghamster hem goed in de gaten houdt.

  Natuurlijk wil dit niet altijd iets zeggen over alle katten, want de meeste katten zullen loslopende hamsters als prooi zien. Tommy is een raskat die nooit buiten komt en geen vijanden en prooien kent. Hij is geen jager. Maar het kan dus ook heel goed gaan.

  Wel moet ik oppassen bij het fotograferen van hamsters. Als hij erbij komt zitten om te helpen, dan moet ik echt waakzaam zijn. Soms springt hij er naar toe en dat mag niet! Maar meestal kijk hij op een afstandje. Niet wetende hoe ze smaken :)

  Foto


  Foto

  Beide foto's zijn met mijn nieuwe lens gemaakt die ik vandaag bij Konijnenberg gekocht heb. Het betreft een Canon 24-70 lens.

  Reactie achterlaten

  Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


  Speciaal invoegen: