Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Over foto's gesproken 
dinsdag, 2 januari, 2018, 8:20 pm - Foto's
Ik krijg wel eens van mensen te horen: jij maakt van die prachtige foto's. Maar je hebt dan ook een hele dure camera. Ik moet er altijd om lachen. Enerzijds een mooi compliment. Anderzijds ... Ik zeg wel eens: pak mijn camera en probeer het maar uit.

Natuurlijk helpt de camera zeker bij het maken van de prachtige foto's. Ik gebruik hiervoor een Canon 7D Mark II. Dit is een camera die heel erg in trek is bij mensen die vogel fotograferen. Dit komt omdat hij heel snel kan scherp stellen en heel veel focus punten heeft. Maar de beste camera met waardeloze lens maakt geen beste foto. En een slechte camera met een hele goede lens maakt wel degelijk goede foto's. Dat wordt wel eens vergeten. Mensen hebben een budget en besteden dit aan de camera. En daar zit vaak een kitlens bij. En een kitlens is niet zo duur, het is niet het beste van het beste. Je kunt beter geld besteden aan een goede lens en stapje terug doen qua camera.

Spiegelreflex is anders dan een normale camera. Maar tegenwoordig worden normale camera's niet meer zoveel verkocht. Want een mobiel telefoon maakt tegenwoordig ook goede foto's. Maar vaak is daar wel veel licht nodig en het is heel lastig om goed in te stellen. De foto's worden op automatisch instelling gemaakt. Fotograferen van hamsters gaat niet zo goed als je de auto instelling gebruikt.

Waarom niet? Omdat dieren bewegen. En vaak de foto binnen wordt gemaakt waar weinig licht is. De camera houdt rekening met het weinig licht en gaat de sluitertijd lang houden. En als een dier beweegt dan is een lange sluitertijd niet goed. Beste is om de camera zelf in te stellen en te kiezen voor een sneller sluitertijd en de diafragma daarbij aan te passen. Hoe hoger de diafragma instelling is, hoe kleiner de opening is. En bij een snelle sluitertijd wil je juist van dat kleine moment zoveel mogelijk licht pakken. Of wel stel de diafragma zo laag mogelijk in.

En dan merk je wat er moeilijk aan is. Want hoe lager de diafragma, hoe kleiner het stukje is dat scherp is. Of wel scherpte diepte is heel moeilijk. Een dier staat niet recht, maar vaak in beweging scheef. En dan krijg je maar een deel scherp en deel niet. En als de kop onscherp is, is de foto mislukt.

Foto behorend bij blog

Dat zie je op deze foto terug. Het deel dat scherp is, is heel klein. En zo maak ik de foto's van de dieren: de foto maken op het juiste moment. En het juiste moment is dat een dier niet te scheef staat!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: