Blog over hamsters

Hamster en de aalstreep 
donderdag, oktober 5, 2017, 06:23 PM - Russische
Eigenlijk is het raar, de Syrische hamster kent geen aalstreep, de dwerghamsters wel, maar de Roborovski dwerghamster niet. Paarden hebben afhankelijk van de kleur ook een aalstreep, tenminste wat ik gehoord heb. Want een paardenkenner ben ik niet!

De aalstreep is een donker gekleurde streep in de vacht van neus tot aan bijna de staart. En voor keuringen: het liefst zo ver mogelijk doorgetrokken tot de staart.

En nu het lastige. Waarom is dit nu zo? De aalstreep wordt veroorzaakt door de typisch migratiepatroon van pigmentcellen tijdens de ontwikkeling van de embryo. Pigmentcellen ontstaan in de ruggenwervel en verspreiden daarna. Het aantal pigmentcellen blijft bij de ruggenwervel daardoor hoger en dat veroorzaakt de donkere vacht.Wat ik mooi vind is dat bij de Russische dwerghamster de aalstreep op de kop maar ook in de nek breder wordt. Het gaat hier niet om een rechtlijnige streep.
joep (jgvrijhof 
zaterdag, oktober 21, 2017, 09:15 PM
aalstreep kan verborgen worden,door aa,en bont!!
Martin Braak 
maandag, oktober 23, 2017, 05:46 PM
Bij de Russische dwerghamster is het zo dat de aalstreep bij zwarte kleur net nog te zien is. En bont zorgt ervoor dat geheel pigmentloos is en dan zie je de aalstreep niet. Maar dat heeft te maken dat pigment cellen niet aangemaakt worden.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: