Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Positieflijst: jawel hoor, hamsters mogen gehouden worden en zijn niet gevaarlijk! 
zaterdag, 4 februari, 2017, 3:26 pm - Dwerghamsters
Ergens in 2013 kwam ineens de positieflijst in het nieuws. En dat was niet positief! Onderweg naar mijn werk kreeg ik op de radio te horen dat de dwerghamsters verboden worden. En op mijn werk werd ik zelfs gebeld met de vraag of ik een radio interview wilde doen. Nee dankje!, want ik had mij toen niet verdiept in de positieflijst en helemaal niet bij stil gestaan dat het zomaar eens zou kunnen zijn dat dwerghamsters verboden zouden worden.

De gedachten dat ik illigaal bezig zou zijn, dat ik ondergronds mijn hobby voort zou moeten zetten, geen foto openbaar meer zou kunnen maken... Nee die gedachten had ik niet, nee eerder van: Nederland is gek geworden! En wat dan nog, ze kunnen niet elk hamsterliefhebber opsluiten.

Ook vreemd was waarom ze verboden zouden worden. Dat was geen compliment voor staatsecretaris Dijksma. Dat gaf wel aan hoe dom ze in de politiek kunnen zijn! Dwerghamsters kunnen virussen verspreiden. Ja echt!, tja je hond en kat ook. Laat staan kippen!! Nee, virussen blijven onder je schoenen plakken en daarom worden schoenen verboden. Kom zeg!

Gelukkig is alles de prullenbak ingegaan en zijn de zoogdieren die in Nederland gehouden worden in kaart gebracht. En wat niet onderzocht is, mag gehouden worden. En nu het goede nieuws: de Russische dwerghamster, maar ook de Campbelli, Roborovski en de Chinese dwerghamster staan op de positieflijst. En mogen in Nederland gehouden worden!

Foto behorend bij blog

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: