Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Nazomers weer bijna ten einde, het is bijna herfst! 
dinsdag, 20 september, 2016, 8:53 pm - Persoonlijk
Terwijl ik dit type, realiseer ik me dat het vandaag de laatste dag van de zomer is. En terug kijkend op de laatste weken, de weken na de zomervakantie: wij hebben een prachtige nazomer gehad. Maar er kleven ook best wel nadelen aan een nazomer, vooral voor de hamsterfokker. Wat je normaal ziet is dat mensen rond de WK tijd de hamsters minder vervangen. Ik bedoel hiermee dat wanneer de hamster overlijd men snel geneigd is om te denken: laten we de nieuwe hamster na de zomervakantie kopen. En wat je nu zag is dat na de zomervakantie het warm was en dan wordt de aankoop uitgesteld.

Foto behorend bij blog

Prachtig weer heeft als nadeel de hoeveelheid vliegen. Maar als voordeel het lekker verzorgen van de hamsters. Hmmm, niet altijd. Want het was geregeld 's avonds laat nog veel te warm. Ik sta dan 's ochtends eerder op om de buitendeur ff lekker open te zetten en dat ik mijn dieren verzorg.

Ik merk dat het weer aan het veranderen is. Ik merk dat niet door alleen naar buiten te kijken, maar ook aan mijn dieren. Er wordt meer gebekvecht en je hoort meer piep, de piep dat je denkt oef, ze hebben even onvrede. Ze zijn wat nerveuzer.

Wat je ook zag is dat er meer gefokt werd of wel meer jongen hebt. Dan begrijp je wel dat nazomers weer enerzijds tot minder vraag en anderzijds tot meer aanbod leidt. Gelukkig wordt het nu koeler en zal de vraag naar hamsters weer toenemen.

Foto behorend bij blog

De vraag die ik mij stel is hoe de winter gaat uitzien. Door de warmte is er nu sprake van warmer water en dat zie je terug in de hoeveelheid ijs op de polen. Verwachting zou dan zijn dat het een zachte winter wordt. Maar ik heb het gevoel dat we te maken krijgen met extremiteiten en dat we wel eens een raar winter tegemoet gaan. Afwachten!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: