Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Backflips 12x in 45 seconden, social media in rep en roer, maar wat valt mij op? 
zaterdag, 31 oktober, 2015, 9:02 pm - Dwerghamsters
Op social media zijn afgelopen twee weken een filmpje gedeeld waarop te zien is dat een dwerghamster 12 keer een backflip doet in 45 seconden. Ad maakt het helemaal bond en zet het filmpje online met een artikel in de zin van ow wat leuk. Link: http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/ar ... lips.dhtml

Helemaal niet leuk, het is juist heel zielig. Het is waarschijnlijk een defect. Je ziet het heel soms wanneer een hamster niets te doen heeft en zich uitermate verveeld. Dan willen ze dit ook wel eens doen. Vooral als het om Campbelli dwerghamsters gaat. Bij de Russische dwerghamster zie je juist dan het "zwem" gedrag: naar boven kijken, laten vallen en op de rug even spattelen. Ze doen dit omdat ze het "prettig" vinden. Het is een gevoel dat ze leuk vinden en daarom herhalen.

Maar als ik het filmpje bekijk, dan is hier sprake van een defect. Omdat het tempo veel te hoog ligt. Bij de genetische defect gaan ze achter elkaar koprollen maken, in het Engels: backflips. Het is genetisch vrij dominant en is te vergelijken met het defect "dansmuizen". In de 18e eeuw zijn in Nederland dansmuizen gefokt en verkocht. Dat werd toen leuk en geinig gevonden. Gelukkig zijn ze In Nederland er niet meer en is het eruit gefokt. Tenminste, ik hoor er niets meer over en paar jaar geleden nam een Japanse wetenschapper contact met mij op wat ik hier over wist.

Maar wat zie ik?, ik zie dat de dwerghamster die backflips maakt een Campbelli kleur heeft terwijl de aalstreep Russisch is en de staartlengte te lang is. Het is een hybride dwerghamster! Eentje die totaal uit de groep valt. Ik had graag dit exemplaar even in mijn eigen handen gehad om te bewonderen. Ook al vind ik het ontzettend zielig, ik vind het een bijzonder exemplaar. Voordat het geen Campbelli kleur is, maar een mutatie.
Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: