Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Kleurmutaties kunnen zich zo vreemd uiten 
maandag, 27 juli, 2015, 8:04 pm - Syrische hamsters
Gisteren vroeg mijn broer Peter of ik een paar van zijn jonge Syrische hamsters op de foto wilde zetten. Natuurlijk, geen probleem mee. Om goede foto's te maken kost het best wat tijd. Een paar foto's achter elkaar schieten en daarna de foto zo bewerken dat het qua licht en intentie goed is. Toen ik de onderstaande foto aan het bewerken was, zag ik pas hoe vreemd haar witband is.

Foto behorend bij blog

Je ziet dat de witband onderbroken is en dat er een zwarte lijn aanwezig is. Er is een compleet stuk witband geen witband. Klinkt stom zoals ik het schrijf, maar op die plaats had het wit moeten zijn. Mutaties reageren soms heel vreemd. Je kunt er bijna een liniaal tegen aanhouden, zo recht!

De volgende! Ook deze zag ik pas op de foto en was mij bij het fotograferen niet opgevallen. Zie jij het?

Foto behorend bij blog

Er is een vlekje op de bovenlip aanwezig wat net lijkt of zij een snor heeft. Nergens in het gezicht is wit aanwezig, alleen precies daar boven de lip. Dat is toch vreemd? Het gaat om een driekleur o.b.v. witband en dan verwacht je niet daar een witte vlek.

Prachtig dat kleurmutaties zo vreemd kunnen uiten! Binnenkort schrijf ik een stuk over Merle hamsters waar dit eveneens gebeurd.
Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: