Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Juni 2015»
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
11 april 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 342.108
   Vandaag: 18
   Gisteren: 59
  Is dit bbppdgdgToY, of wel een Pale Smoke Pearl? 
  maandag, 22 juni, 2015, 8:49 pm - Syrische hamsters
  Paar jaar geleden heb ik de mutatie Donkergrijs gekocht van een fokster uit Zweden. Met als doel om deze later aan mijn broer te geven. En zo gebeurde dat mijn broer de eerste kruisingen ermee gedaan heeft. Echter, wat het probleem is, is dat veel Syrische hamster voor verschillende kleuren dragen. De kruisingen leiden dan ook tot kleurcombinaties waar je alleen maar kunt raden wat het precies zou kunnen zijn. Zo ook deze:

  Foto

  Waarschijnlijk gaat het hier om de genetische variant: bbppdgdgToY, of wel Roest gecombineerd met Oranje, Donkergijs en Geel. Geel + Donkergrijs is een Smoke Pearl. Deze hamster had in het begin rode ogen, maar is later donkerder geworden. Toch is hij erg licht. En ik vermoed daarom dat hij tevens Roest is. Of wel een Pale Smoke Pearl!

  Foto

  Foto

  Maar als ik een Nederlandse naam zou moeten geven, zou ik dit Beige noemen. En om aan te geven dat het niet om een eenkleur gaat, zou ik het eigenlijk Beige Agouti noemen. Maar dat is zo ongebruikelijk bij de Syrische hamsters. We noemen de wildkleur Goud. En Oranje, Zilvergrijs etc noemen wij ook niet Agouti. Maar we hebben eigenlijk zoveel kleuren dat we dat wel zouden moeten doen vind ik. Dan zou je Lilac Agouti en Lilac kunnen gebruiken.
  joep 
  dinsdag, 23 juni, 2015, 12:14 am
  ik heb meer dan 20 jaar grijze syren voor de show gefokt,toen geen benul van dg/sg
  uiteindelijk onstonden er witte met zwartoogdieren,dg of sg??
  Martin Braak (www.Dwerghamster.nl) 
  dinsdag, 23 juni, 2015, 6:11 am
  Kan met beide. We hadden in de jaren 80 ook veel cdcd, of wel witten met rode ogen en grijze oren. Creme gecombineerd met dubbel grijs levert wit donkeroog op. Maar ook Dominant Spot gecombineerd met Witband kan wit donkeroog opleveren. Deze combinatie wordt ook toendertijd al veel gedaan. Ik vermoed dat dg toen niet zo veel voorkwam. Omdat wanneer je op grote selecteert, je dg eruit fokt.
  Adriaan 
  dinsdag, 23 juni, 2015, 9:10 am
  Ook eeSgSg ( creme met dubbel zilvergrijs) levert dieren met donkere ogen en donkere oren op! Dit is volgens de standaart dus GEEN wit donkeroog! (Ondank wat er beweert wordt!) 😉
  Wat grootte betreft; er zijn in "the U.K." zeer zeker grote "donkergrijs" hamsters aanwezig. Het nadeel in andere Europese landen is dat deze geimporteert worden en dan verpaart aan kleine hamsters. 😉

  Reactie achterlaten

  Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


  Speciaal invoegen: