Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Chimaera 
dinsdag, 28 april, 2015, 8:40 pm - Andere zaken
Een knaagdier of vogel heeft normaal gesproken de helft van het DNA van de vader en de ander helft van de moeder. Soms gaat dit fout. Soms, eigenlijk zelden, versmelten twee bevruchte eicellen samen. Het gaat samen verder en er ontwikkeld een normaal dier. Wanneer het DNA verschillend zijn, kan dit tot uiting komen in het uiterlijk. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleurslagen.

Op Facebook in de groep Hybride deelde Dave Bumford een filmpje van een zeer bijzonder parkiet. Ik dacht eerst wat is hier zo bijzonder aan?, maar eenmaal dat het vogeltje draaide zag ik het! Ene kant groen en de ander kant blauw. Een zeer bijzonder iets wat zelden voorkomt.



Dit gebeurd ook heel soms bij hamsters. Zo werd in 2008 een bijzonder Pearl combi Blauw-wildkleur geboren. Iets wat ik eerder op foto had gezien en dus vaker voorkomt. Zo kennen wij ook Brindles, iets wat niet genetisch is. En misschien eveneens hetzelfde is. Brindle is twee kleurige dwerghamsters c.q. twee kleurslagen die door elkaar lopen.

Foto behorend bij blog

joep (jgvrijhof 
dinsdag, 28 april, 2015, 10:25 pm
je kan het toeval een beetje helpen!!zorg dat ze drager voor meerdere kleurtjes zijn,bij dwergen zwart&roodoog
je kan bij bonte geelroodogen zelfs sproeten en oddeye maken,door bont X bont,tis me vaak gelukt!!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: