Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Langste dag, zomertijd en ben het niet eens met Stephen Hawking 
vrijdag, 21 juni, 2013, 9:45 pm - Persoonlijk
Vandaag is het weer zover: de langste dag van het jaar. Vorig jaar was eigenlijk beetje vergelijkbaar met dit jaar. Want vorig jaar was de langste dag een slecht-weer dag en was het best koud en snel donker. Vandaag was het een regenachtige en niet zo warme dag. Vanaf nu worden de dagen weer korter en er zit bijna een halfjaar op.

Afgelopen halfjaar is zo snel gegaan. Te snel. Een vingerknip, pats boem, 23-24 weken zijn verstreken. De kredietcrisis zorgt voor de accountancy dat het werk veel meer richting voorjaar gaat en helaas zijn wij nog steeds bezig met minder leuke dingen. Ondernemingen die krimpen, het gaat minder en einde oefening gesprekken. Helemaal niets aan! Maar er komt een betere tijd aan. Want waar nu bespaart wordt, wordt dat later uitgegeven. Het is vergelijkbaar met E = Mc2. Geld hoopt nu op, net een zwarte gat, en op een gegeven moment explodeert het omdat het uitgegeven wordt.

Als we toch over Stephen Hawking vergelijking hebben. Ik ben niet met zijn stelling eens. Stephen mening is dat bij de big bang geen God nodig was. Laat ik via een simpel voorbeeld beginnen waarom ik er niet mee eens ben. Het voorspellen van het weer is heel complex. Omdat elk onderdeel reageert op een ander onderdeel. Maar het weer is niets anders dan natuurkundige verschijnselen die geformuleerd kunnen worden in vergelijkingen. Een vallend waterdruppel kunnen we met de natuurwetten voorspellen hoe hard hij valt en wat daarna gebeurd. Als de weervoorspellers alles in detail zouden weten en dat in een supercomputer zouden kunnen stoppen, zou je het weer exact kunnen voorspellen. Want alles gebeurd conform de natuurwetten. En alles is te berekenen en te verklaren. En als dit kan, dan kan je het weer over 100 jaar ook voorspellen. Het is namelijk slechts een kettingreactie en als je alles kunt samenvatten dan kan je eeuwig door voorspellen.

Dit is niet anders dan bij de big bang. Voor de big bang was alle materie samen gedrukt. Er was totaal geen beweging en daarom tijdloos. Op een gegeven moment doordat materie naar 1 punt trok net als een zwarte gat, ontstond een explosie: de big bang. Door energie ging materie uit elkaar en ontstond ruimte. Energie is niets anders dan materie en ruimte is niets anders dan geen materie. Energie is niets anders dan beweging. En beweging is tijd. Het zijn puur de natuurwetten die de big bang veroorzaakte, volgens Stephen Hawking en daarvoor was geen God nodig. Maar, net als wanneer je het weer oneindig kunt voorspellen, kan je de big bang voorspellen qua uitkomst. Want op elk stukje materie zijn alle natuurwetten van toepassing en dat is te berekenen. Net als een vallend druppel water.

Dat betekent dat bij de big bang alreeds bekend was dat de aarde, de zon en de maan zou ontstaan. Bij het begin stond al vast hoe ons heelal eruit komt te zien en in de toekomst uit komt te zien.

Op één ding na: namelijk het leven. Bij het begin van de oerknal stond vast hoe alles zou ontstaan en stond vast dat het leven kon ontstaan. Alleen het leven verandert de uitkomst van de natuurwetten. Voorbeeld: wanneer het waterdruppel valt en ik houd mijn hand ervoor, dan valt hij niet zoals de natuurwetten hadden bepaald. En of ik wel mijn hand ervoor houdt of niet, stond niet vast op moment dat de oerknal gebeurde.

Het leven zelf dat is God. Daar houdt namelijk de natuurwetten op. En het leven is geschapen bij de start van de big bang. En dus ook door God.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: