Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Dwerghamstersite versie 4 
donderdag, 20 december, 2012, 10:22 am - Overige
Zoals jullie kunnen zien is vanacht de website gewijzigd. Versie 4 van www.Dwerghamster.nl is online! Een behoorlijk moment, want begin 2012 ben ik er al mee begonnen. En eigenlijk is het nog niet klaar. Er zit nog veel meer aan te komen. Alleen het is en blijft een hobby. Beetje bij beetje, stukje bij stukje bouw ik het.

Versie 4, wat maakt het zo bijzonder? Ten eerste de layout. Ik ben overgestapt naar een langwerpige layout en sorry, mensen die een 1024 pixels brede scherm hebben... Daar past het niet meer op. Ten tweede, een totaal nieuw menustructuur die ik al voor AllesOverRatten.nl had geschreven. Dit systeem werkt prettig op een iPad of een tabled. De website is gebouwd om 5 jaar mee te gaan en ik voorzie dat de PC/laptop minder zal worden en gedomineerd zal worden door tablet-systemen. En de website is daarvoor uitermate geschikt. Derde: ouderhuids is afscheid genomen van de template routines die uit 2005/2006 afstammen. Het is geheel herschreven routine. Op elke pagina kunnen foto's toegevoegd worden door alleen maar aan te geven in welke map de foto's staan. De layout wordt centraal geregeld evenals de foutmeldingen en onderliggende jquery scripts. Er is een nieuwe fotomodule ingebruik genomen en mijn fotoalbum is geheel herschreven. Bij dwerghamsters is de kleurengenerator aangepast. Veel delen zijn herschreven, kleurenoverzichten vernieuwd en bijvoorbeeld stuk over voeding is heel uitgebreid geworden.

Het is uren werk geweest en het is nog niet klaar. Zoals je ziet werkt mijn blog nog op de oude systeem. Ik moet dit nog herschrijven. Wat nog gaat komen is dat je lid kunt worden van mijn site en dat je hamstery kunt aanprijzen inclusief welke hamsters je hebt en welke nestjes je hebt. Foto's delen en met elkaar praten. Dat gaat allemaal in de loop van 2013 bijkomen.

Aankomend tijd ga ik de site her en der langs om te kijken of alles naar behoren werkt. Er zijn dingen waar ik niet aan gedacht heb, of dingen die niet goed zijn. Taalfouten zullen her en der voorkomen. Zie je iets, aarzel niet om mijn nieuwe contactformulier te gebruiken en door te geven.

Beetje bij beetje, stapje bij stapje, kleur bij kleur, bug hier, bug daar ... het is een enorme klus geweest!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: