Blog over hamsters

Gallinova 2012 
zondag, november 11, 2012, 08:08 PM - Evenementen
Gisteren, zaterdag 10 november 2012, was het weer zover: Gallinova. De Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging hield wederom een keuring en dit jaar was het de laatste keer dat Lydia Donkersteeg alles regelde. Want ze emigreert naar Zweden. Daarom had ik namens de vereniging iedereen persoonlijk gemaild. Maar het mocht niet baten... Het aantal inschrijvingen waren triest laag. Symbolisch voor dit jaar!

En toch was het erg gezellig. Leuk kletsen, de keuring verliep erg leuk en er waren prachtige dieren aanwezig. Wel waren een aantal Mongoolse gerbils die een epileptische aanval kregen. Beetje veel om eerlijk te zijn en dit kan geen toeval zijn. Waarschijnlijk waren er meer prikkels zodat ze juist op deze show deze aanval kregen en juist thuis niet.

Hieronder een paar foto's ter illustratie:Top schildpad, of toch een driekleur? Ik zie heel iets wits namelijk!Een driekleur. Helaas, omdat het met de band-factor gefokt is, wordt er standaard opgemerkt dat de tekening niet goed verdeeld is. Daarom kan men het beste driekleuren via dominant spot fokken.DalmatiŽr, prachtige verdeling zeg.Dikstaart gerbil. De keurmeester raakte hem niet aan. Dit omdat haar handen naar andere dieren rijken en dat dan een dikstaart gerbil juist kan gaan bijten.Een schimmel. Zo noemde Alice dit. Ze worden oranje met rode ogen geboren en later verkleuren ze helemaal wit. Ondergrond heeft nog wat kleur evenals de staart.Een rex muis, zie je ook niet dagelijks...Twee keurtafels met de leden die ingeschreven hadden.Een overzicht, ja niet groot...En anderkant bekeken.Joep had bijzondere hybride Campbelli's meegenomen. Hij had golvend haar Rusjes met satijn Campbelli's gekruist en dit zou het resultaat zijn... Geen idee, het is iets langer qua haartype.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: