Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Knagerfestijn 2012 
zondag, 2 september, 2012, 8:03 pm - Evenementen
Op de eerste zaterdag van september wordt altijd de Knagerfestijn gehouden en op 1 september 2012 was het weer zover: de 18e editie van Knagerfestijn. Dit jaar een bijzonder iets. Vanaf het begin is Lydia Donkersteeg actief bezig gehouden met de organisatie van Knagerfestijn en ze gaat binnenkort naar Zweden emigreren. En voor haar is dit de laatste Knagerfestijn.

Elk jaar neemt het aantal ingeschreven dieren af. Dit jaar iets minder dan 80 dieren. Dave Bumford keurde de kleurmuizen, Anneke Vermeulen en onder begeleiding van haar Aly Bennink de overige dieren. Dit jaar een diversiteit aan dieren en waren er zelfs dikstaart gerbils en Shawi gerbils. Een rat viel in het bijzonder op, dit in verband met het gewicht. Namelijk 900 gram en dat is veel te veel voor een rat. Ook vielen kleine dingetjes op zoals een Russische dwerghamster met een boggel in de rug, een Campbelli dwerghamster waarvan het oogspiertje te zien was en een Russisch Blauw waarvan midden donkerder was dan rest van het lichaam. Er waren prachtige kleurmuizen ingeschreven en Dave Bumford werd al snel verliefd op een prachtige driekleurige kleurmuis.

Binnen dezelfde hal werden ook verschillende konijnen gekeurd. Prachtig om te zien hoe deze gekeurd worden. Van top tot teen worden deze gekeurd en de oortjes worden opgemeten. Bij de angora konijnen heb ik even stil gestaan. Ik was meteen verliefd, ach wat schattig! Maar zullen deze konijnen het wel zo leuk vinden? En de verzorging zal best heel veel tijd kosten. Helaas binnen dezelfde hal ook hanen. En dat is te horen! Dat is eigenlijk wel jammer, er is geen moment van rust qua geluid.

Ik moet eerlijk zeggen, de parkeerplaats stond vol met auto's, maar het was er niet druk. Vroeger werd Knagerfestijn midden in Barneveld georganiseerd en dan had je aanloop van mensen die gewoon even kwamen kijken. Om eerlijk te zijn weet ik niet waar dit heen gaat. Zal er volgend jaar weer een Knagerfestijn zijn?

Filmpje hoe Dave Bumford een kleurmuis keurt:


Filmpje hoe e.e.a. uitzag:


Konijn om verliefd op te worden:
Foto behorend bij blog

Een prachtige Campbelli dwerghamster:
Foto behorend bij blog

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: