Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Vreemde eend in de bijt 
zondag, 20 februari, 2011, 9:17 pm - Roborovski
In het verleden heb ik wel eens jonge Roborovski dwerghamsters uit nood bij een Russische dwerghamster gelegd. Dit omdat bijvoorbeeld de moederhamster dood ging. De kans is 1/3 - 1/2 dat het goed gaat, of wel er sneuvelen een paar, anderen redden het.

Nu heb ik weer een paar Roborovski's en één van mijn Bonte Robbies die 's avonds heel druk is, had voor het eerst een nestje. De jongen lagen door de kooi heen en waren redelijk onderkoeld geraakt. Ik heb eerst geprobeerd om een nest te repareren, maar helaas de moeder keek er niet naar om. Eentje was al dood gegaan en vier lagen er nog.

Wat moet je dan doen? Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat Russische dwerghamsters heel goede pleegmoeders zijn. Dus ik heb de resterende vier warm geblazen en daarna bij een pleegmoeder gelegd. Van de vier hebben het drie overleefd.

Foto behorend bij blog

En nu weer kijken of de nieuwe jonge Roborovski's supervlug zijn of dat ze het gedrag van de kleine Rusjes overnemen :)
silke 
maandag, 21 februari, 2011, 2:30 pm
zo kan er misschien een lijn roborovski's opgezet worden die kalm en knufelbaar zijn.
Verena 
dinsdag, 22 februari, 2011, 4:37 pm
ja dat is zo,maar wat ik ook denk is dat het dan heel vaak mis kan gaan doordat de russenmoeder de kleintjes niet accepteert
Martin 
vrijdag, 25 februari, 2011, 11:18 am
Nee hoor, rusjes accepteren altijd de kleintjes, ik pak altijd de baby's met mijn blote hand, ik heb vaak genoeg Campbelli's of Rusjes bij andere Rusjes gelegd. De overleden Robbies in verleden zag je dat het aan moedermelk lag. De voeding is anders.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: