Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Kuif 
dinsdag, 28 september, 2010, 5:15 pm - Russische
In de jaren 90 heb ik een Russische dwerghamster gehad met een witte lange kuif, een echt bijzonder iets. Het was heel dun en het was langer dan de rest (3 cm), het groeide verder niet door en het ging om een klein stukje. Dit was een vrouwtje en het heeft nooit gefokt.

Later heb ik een ander soort kuif gehad, ook wit van kleur. Maar hiervan wist ik dat het om een klein wondje ging. Op wondjes komt soms witte haren die door groeien.

Rene liet me afgelopen weekend twee kuifjes zien. Eentje die hieronder op de foto staat en een zwarte die een iets kleiner kuif had. Theoretisch zou het iets nieuws kunnen zijn, maar zelf denk ik dat het toeval is. Het kan een mutatie in het dna op de kop zijn, maar dan is het vaak niet erfelijk. Maar zelf vind ik het erg lelijk...

Foto behorend bij blog
Juliet van Ree 
dinsdag, 28 september, 2010, 11:02 pm
Ik vind het wel grappig...
Theoretisch gezien zou er een mutatie kunnen optreden voor rozetvorming. (Net zoals bij kruincavia's en borstelcavia's).. Of dat hier het geval is moet je afwachten..

Heb je ze meegenomen voor de fok of heeft Ren? ze nog?
Rene 
woensdag, 29 september, 2010, 4:32 am
Ik weet dat Beljaars ze vroeger ook eens heeft gehad maar dat het niet vererfde. Nu heb ik er twee van verschillende geslachten. Ik begreep dat Mirjam ze bij elkaar heeft gezet.
Overigens een bijtwond vind ik het meest geloofwaardige vooral omdat Martin dit geconstateerd heeft bij zijn exemplaar.
Juliet van Ree 
woensdag, 29 september, 2010, 8:50 am
Ja dat kan natuurlijk ook nog, niet aan gedacht.. Ik ben toch benieuwd wat er uit die kruising gaat komen. Je weet maar nooit ;)
verena 
vrijdag, 1 oktober, 2010, 6:18 am
wel apart,maar echt mooi vind ik het niet....

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: