Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Erkende kleurslagen uitgebreid? 
zaterdag, 14 augustus, 2010, 11:15 pm - Overige
Afgelopen ledenvergadering van de KLN is een voorstel aangenomen die waarschijnlijk heel veel invloed op de erkende kleurslagen bij de dwerghamsters en de Syrische hamsters heeft. Bij de erkenningregels is bij artikel 3 lid 7 en 8 toegevoegd. Deze stukken gaan over dat wanneer een kleur bij een ras erkend wordt, het erkend is bij alle erkende rassen. Of wel zwart en russisch blauwe russen zijn erkend?!

Wordt vervolgd! Want hoe gaat dit nu uitpakken? Een standaard van ene ras is helemaal niet 123 toepasbaar op een ander ras.
Juliet van Ree 
zondag, 15 augustus, 2010, 12:45 am
Hardstikke fijn...Kunnen we eindelijk die schildpad russen gaan showen ;)...LOL

Kijk dit is in feite een manier van benoemen, die eigenlijk niet klopt. De KLN noemt het idd rassen. Maar met rassen bedoelen ze eigenlijk vaak typen van dezelfde diersoort. "Rassen" is een woord wat van oorsprong makkelijk gebruikt kon worden. Een kip is nl een kip en alle soorten kippen kunnen vrolijk met elkaar gekruist worden waardoor de kleuren in elke kippensoort kunnen voorkomen..

Later in de geschiedenis van de KLN (toen nog onder de oude naam) is de NKV (ook nog onder de oude naam) erbij gekomen. Voor ons heeft het woord ras wel een hele andere betekenis als bij de KLN. Onze goudhamsters kunnen niet even trouwen met de dwergen.

Dus we hebben denk ik een communicatiefoutje met de KLN wat ras nu eigenlijk betekent. Voor ons gaat het om twee totaal verschillende dieren en voor hun gaat het om meerdere rassen binnen 1 diersoort.

Hoe dan ook, dit bewijst voor mij weer eens dat de KLN totaal niet bezig is met kleine knagers en geen idee heeft wat er bij ons als liefhebbers speelt!!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: