Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Hoelang kan een hamster zonder water? 
woensdag, 24 februari, 2010, 9:25 pm - Russische
Vorige week tijdens het voeren zag ik in mij ooghoek iets heel snel lopen. Een klein Blauw-wildkleur rusje. Ik bleef gewoon rustig omdat de hoek waar die in liep, afgeschermd is. Maar eenmaal dat ik daar was, was de ontsnappertje nergens te bekennen. Vreemd!

Maar ik moest werken, dus helaas pindakaas. Ik kon niet verder zoeken. Hij moet onder de drager zitten, dacht ik. Thuis weer aangekomen weer gezocht. En waar zat hij? In de alles zuiger/stofzuiger. Blijkbaar is hij in de slang gekropen. Het betrof een klein rusje die op jonge leeftijd ontsnapt is. Ik mis namelijk geen hamster. En hij moet een weekje al rond gelopen hebben. Er ligt genoeg voer op de grond. Maar er is geen water.

Ik heb ooit een gesprek gehad met een fiscalist waar ik werk en in dit gesprek kwam het volgende naar voren: hoelang kan een hamster zonder water? En waar ligt de grens van de nieuwsgierigheid. Juist, deze vraag ligt ver over de grens om het uit te testen. Maar het is wel een vraag die mij bezig houdt. En ik denk dat een Russische dwerghamster dagen lang zonder water kan.
Lucas 
vrijdag, 23 mei, 2014, 9:10 am

Ik vraag me af hoelang een hamster zonder water kan? Ik heb namelijk voor mijn vriendin een hamster gekocht. We hebben gisteren zijn kooi klaar gezet en hem in zijn kooi gezet en toen mijn vriendin deze morgend ging kijken was hij dood... Kan dit zijn omdat hij niet aan het water kon? Of was de hamster wss al ziek toen we hem kochten in de dierenwinkel?
Administrator (Martin Braak) 
dinsdag, 27 mei, 2014, 9:47 pm
De hamster komt uit het steppengebied en kan enig tijd zonder water. Dus het is niet zo dat hij 1 dag zonder water al overlijd. Tenzij hij al ziek is, bijvoorbeeld zwaar diabetes heeft.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: