Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Trio zwarten, twee dames en een man, en het ging zo goed... 
zondag, 11 januari, 2009, 2:35 pm - Russische
Ik had twee Zwarte vrouwen en een Zwarte man te lang bij elkaar laten zitten en ze hadden een nestje. Omdat het zo goed ging, heb ik het maar zo gelaten. Het zijn toch immers groepsdieren? Niet in mijn visie.

Typisch was dat het vrouwtje met haar jongen ene kant van kooi lag en de twee andere een eigen nestje haden. Later pas gingen ze weer samen slapen. Dit was ook bij het tweede nestje het geval. En beide nesten prachtige jongen, echt top bouw.

Afgelopen week is het derde nestje geboren. En jawel weer ging het vrouwtje apart slapen. Vanochtend hoorde ik gepiep en ik ging kijken wat er aan de hand was. Eén van de twee vrouwen was aangevallen c.q. werd aangevallen. En wat nu?

Uit elkaar halen natuurlijk. Maar nu had ik wel een probleem, wie van de twee is de moeder? Ik heb eerst het mannetje en het vrouwtje eruit gehaald die het ander vrouwtje aan het afbijten waren. Een half uur later weer gekeken, maar het vrouwtje ging niet op de jongen zitten. Dan visa versa en binnen een kwartier ging het vrouwtje op de jongen zitten. Ok, das de moeder.

Nog een reden om geen trio's te fokken! En laat ik eerlijk zijn, bovenstaande gedrag hoort niet tot een groepsdier en voor mij wederom een bevestiging dat de wetenschap het onjuist heeft.
Rene 
maandag, 12 januari, 2009, 9:44 am
Ik heb de zelfde ervaring met Russen. Ik fok ze per paar dan gaat het goed. Zij de jongen zelfstandig of de moeder is weer drachtig dan kan ze de jongen bijna niet meer verdragen.

Bij Campbelli is anders daar fok ik per trio en dat gaat goed!

Rene Bastiaans

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: