Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Te lange ondertanden 
zaterdag, 1 november, 2008, 9:38 pm - Chinese
Vandaag constateerde ik bij Beertje, mijn oudste Chinese dwerghamster, dat zijn ondertanden te lang waren. Hij was ook iets magerder geworden en dat was de reden voor mij om alles te controleren. De ondertanden waren naar binnen gegroeid en dat zie je niet 123. Ik wrijf bj zo'n controle langs de lippen en kijk en voel dan goed.

Ik heb de ondertanden met een klein tangetje geknipt. Beertje hield zich rustig, maar het was best een zware klus. Hij hield constant de tong tegen zijn tanden aan.

Maar ik had het gevoel dat Beertje door had dat ik hem hielp. Rationeel gezien is dit een rare gedachtengang.
Anita 
zondag, 2 november, 2008, 2:04 pm
Hoi Martin,

Ik vind het helemaal niet zo'n rare gedachtegang. Dieren weten heel goed wanneer ze hulp nodig hebben en accepteren dat ook. Ik heb ooit een kat gehad die moest jongen. Als ik haar alleen liet, ging ze heel hard mauwen en zodra ik weer bij haar was, werd ze rustig en ging ze verder met de bevalling. Toen het jong zichtbaar werd, werd mij duidelijk waarom ik niet weg mocht van haar. Het kitten lag nl in een stuit en was erg groot. Dat was haar nooit alleen gelukt en ze wist dat ik haar kon helpen. Naar mijn mening wist Beertje ook dat hij jouw hulp nodig had en bleef hij daarom zo rustig zitten.

Groetjes Anita.
Martin Braak 
zondag, 2 november, 2008, 4:20 pm
Hoi Anita,

Rationeel gezien is het wel een rare gedachten. Wat ik daarmee bedoel is recht toe recht aan denken. Een dier is niets anders dan cellen en kan niet weten wat je doet.

Zelf denk ik dat een diertje niet slechts een klontje cellen zijn. Ik kan uren daarover praten, maar ik zal het kort houden. Als je gaat kijken naar grote natuurrampen, dan zie je dat kudde dieren van te voren wegtrekken. Ze voelen aan dat er iets gebeurd. Dit aanvoelen kan rationeel gezien niet 123 verklaard worden. Maar ieder mens heeft het in mate ook, voorgevoel dat iemand langs komt, voorgevoel dat telefoon gaat, of voorgevoel dat iets gaat gebeuren.

En dat is wat ik met mijn laatste zin bedoel :)

Groetjes,
Martin

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: