Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Vakantie, maar wat gaat de tijd vlug 
woensdag, 23 juli, 2008, 8:10 pm - Persoonlijk
Ja, mijn vakantie zit er al voor de helft op, om positief te zeggen, ik heb nog meer dan de helft, nog 1,5 week! Maar wat gaat de tijd vlug zeg.

's Ochtends doe ik het lekker rustig aan, mijn dieren rustig aan verzorgen, wat foto's maken van de bijzondere dwerghamsters, kijken of er op internet nog wat nieuws staat, met mijn vader een dik uur fietsen of wandelen (mits goed weer), filmpje kijken, eten, wat aan mijn website doen, eten, fimpje en rustig aan doen. Ow ik val in herhaling! Leven is een groot ritueel.

Afgelopen zondag ben ik bij Rene geweest en heb ik weer uren gepraat over o.a. dwerghamsters. Ook heb ik diverse foto's van zijn dieren mogen maken, vooral van de diverse kleurslagen van de Campbelli dwerghamster. Ik wil namelijk mijn kleurenoverzicht weer aanpassen en verbeteren. Ook heeft hij gevraagd of ik in september mee ga naar Engeland.

Dinsdag naar de Efteling geweest. Altijd leuk en gezellig, samen met mijn nichtje Susan en mijn broer Peter. Het was heel mooi weer en weinig mensen, omdat de weerverwachting slecht was. Geen lange wachttijden. De theater voorstelling vond ik erg leuk, Tita Toverna, een serie die ik vroeger altijd keek. De 3d film is ook heel mooi. Deze is niet gebaseerd op rood + blauw/groen, maar op geelbasis. Daardoor kijk je normaal door het brilletje, maar bij de film krijg je echt het gevoel dat je diepte ziet. De snelle dingen waren ook leuk en vooral soms nat. Ik vind het leuk om te zien hoe ze alles gemaakt hebben. Ook leuk is te kijken naar de mensen om je heen, ieder individueel gedraagd anders en kleed zich anders.

Foto behorend bij blog

Mijn nieuwe auto bevalt super, heerlijk om in zo'n auto te rijden zeg. Het is een 1.6 turbo 150 pk. Ik heb het niet gekocht omdat hij zo snel is, maar omdat zo'n auto heel stabiel rijdt en heel los rijdt. Je hebt op elk moment de kracht om sneller te rijden en ik voel me veiliger in deze auto. Ja je lees het goed, eigenlijk komt het uit mijn angst dat ik in zo'n auto rijdt. Als ik inhaal dat ik niet ineens denk ow, dat ik met gemak in kan voegen, dat ik met iets te remmen en daarna gas te geven weer ruimte kan maken zodat de achterliggende autogek niet meer bumpert. Angst, leven bestaat deels uit angst. Dat ken jij ook, ergens heb je angst voor iets, angst voor eerste afspraak, angst om de persoon waarop je verliefd uit te vragen, angst voor hoogtes, angst voor kleine ruimtes, angst voor snelheid, angst voor vreemde voedsel, angst dus. Angst kent iedereen, angst hoort tot het leven. Maar niet alleen dat hoor: ik wil ook opvallen en met zo'n auto val je op. Het is een beetje anoniem opvallen, mensen kennen je niet, zien zo'n auto, denken bepaald iets over... nee!, het is dat ik denk dat hun denken dat ik iets bijzonders heb, dat geef mij een goed gevoel. En dat is het vreemde van hoe wij eigenlijk zijn.

Langhaar Russen, golvend haar, iets nieuws en dat juist in mijn vakantie, ik heb er vier! En vier is goed, 2 mannen en 2 vrouwen. Super, inteelt? Misschien ga ik inderdaad inteelt plegen. Ik ben heel benieuwd hoe dit verder ontwikkeld. Alhoewel ik eerder had besloten om geen energie in te steken. Ik wil namelijk wat minderen. Maar toch, iets bijzonders, iets mooi, iets raars, iets nieuws, weer iets van mij, weer iets met invloed van mij, weer iets om geschiedenis te maken?

Vandaag heb ik weer nieuwe Mary kooien gekocht, tweedehands en niet nieuw. Ik heb zo ruimte voor mijn Smurf project. Wat fok ik met Smurfen? Nee maloot. Ik heb een Blauwe Syrische hamster en ik geef mijn dieren alleen namen als ze heel bijzonder zijn en dan vernoem ik ze zo dat iedereen weet wat het is. Als ik over een Syre heb die Smurf heet, dan weet de niet-maloten direct dat het om een blauwe kleur gaat. Ik heb hier twee kindjes van Smurf zitten en ik wil eens verder kruisen om te kijken of het om een nieuwe mutatie gaat of dat het slechts om een combinatie van kleurslagen gaat die wij eigenlijk nooit maken en niet realiseren dat dat op blauw lijkt. Wordt vervolgd!

Ik ben een grote gek van films kijken en deze tijd is heel geschikt daarvoor. Er is geen fuck op de tv! Ik heb nog een lading oude films, maar om eerlijk te zijn, dat is ook niet echt wat, zijn de restjes die over gebleven zijn en de slechten blijven toch liggen. Ook heb ik wat oudere films opnieuw gekeken. Sommige films blijven geweldig.

Qua weer is het tot nu toe kwakkelweer, regen en dan weer zonneschijn. In het begin van mijn vakantie waaide het erg hard en de windrichting stond op mijn bijkeuken. Dat vind ik ronduit kut. Dan kan ik niet zo gemakkelijk de deur open houden terwijl ik met mijn beesjes bezig ben. Met beetje mooi weer vind ik dat lekker.

Eind van deze week hebben ze mooi weer voorspeld. En nu maar hopen dat de rest van mijn vakantie mooi weer is! En als de vakantie afgelopen is, ach ik heb nog 25 vakantiedagen over en neem zeker 3 weken met kerst en daartussendoor 13 dagen? Of toch 4 weken met kerst? Wat zal ik doen... Ik ben er nog niet uit! Misschien ligt er iets op mijn looppad dat ik voor meer lange weekenden kiest, misschien ook weer niet.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: