Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Clubdag NMC, voordracht luchtweg- en hartproblemen 
zondag, 8 juni, 2008, 9:07 pm - Andere zaken
Gisteren, 7 juni, hield NMC haar 2e clubdag van dit jaar en er was een presentatie door een dierenarts over luchtweg- en hartproblemen.

Luchtwegproblemen komen bij knaagdieren veel voor. Als je gaat kijken naar de oorzaak, dan heb je problemen die veroorzaakt worden door virussen, door bacteriën, door andere problemen zoals tumoren, etc.

Dwerghamsters zijn hele kleine diertjes en wanneer je een dwerghamster ziet met luchtwegproblemen, dan moet je met hem naar de dierenarts. Virussen kunnen ze niets aan doen en virussen zijn meestal niet dodelijk. Infecties kan behandeld worden. De dierenarts zal niet aarzelen en zal naar alle waarschijnlijkheid een antibiotica voorschrijven. En als die niet werkt, dan een zwaardere antibiotica.

Soms ligt het probleem ergens anders. Dan werkt natuurlijk zo'n antibiotica niet. Zo kan bijvoorbeeld een tumor de luchtwegen dicht knijpen. Maar dwerghamsters zijn eigenlijk te klein om goed te opereren. Het kan wel, maar dat kost best veel. Zo'n onderzoek is dan ook best prijzig.

Hartproblemen zijn bij dwerghamsters niet echt te behandelen. Als fokker wil je natuurlijk wel weten wat de oorzaak is en je kan een sectie overwegen. Dan moet je zo'n dwerghamster niet gaan invriezen. Dan gaan de sporen verloren. Beste is om binnen 24 uur de dwerghamster bij de deskundige te brengen.

Link naar een goede dierenarts praktijk die zich speciaal ook op knaagdieren richt: link verwijderd i.v.m. dat offline is.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: