Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Pearl drager Zwart 
maandag, 28 april, 2008, 10:28 pm - Russische
Ik heb een Pearl met een Zwarte gekruist. Ik was namelijk best benieuwd wat het effect is. Bij bijvoorbeeld Mandarijn kan je direct zien of het voor Zwart draagd. Camel drager Zwart is bijvoorbeeld heel donkergrijs. Door het zwart gen worden de haarpunten donkerder, het zorgt ervoor dat de kleur warmer wordt. Maar niet altijd, het is onstabiel, zoals we in fokkerstaal zeggen.

Zelf had ik gedacht dat een Pearl drager Zwart veel donkerder zou zijn. Maar niet dus! In het nestje zitten vier Pearls, waarvan 2 wildkleur en 2 blauw-wildkleur. Ze zijn alle vier erg licht van kleur. Er zitten zelfs twee bij die hebben wel een deel van de aalstreep, maar hebben een spierwitte gezicht.

Foto behorend bij blog

Niets bijzonders dus! Vroeger waren de Pearls helemaal wit. Het kan komen dat door ineens een totaal ander bloedlijn te gebruiken, jarenlange selectie ineens verloren gaat. Beetje vergelijken met een bonte koe: als je jarenlang elke keer de koe met minste vlekken selecteert, hou je op den duur een koe over die zwart is. Genetisch gezien is het nog steeds hetzelfde, maar door selectie is het anders geworden. Maar wanneer je ineens weer een bonte koe gebruikt, dan gaat je selectie verloren.

Foto behorend bij blog

Fokkers selecteren doelbewust op o.a. de aalstreep. Wil je een goede Pearl voor de keuring fokken, dan moet er een egale pareleffect aanwezig zijn. En dit is heel moeilijk te fokken. Dit omdat de kleur onstabiel is.
nina 
donderdag, 15 januari, 2009, 9:04 am / /
schattig de hamsters

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: