Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Januari 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
12 april 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 445.025
    Vandaag: 36
    Gisteren: 60
Hamster gered 
maandag, 7 januari, 2008, 6:24 pm - Andere zaken
Toen ik thuis kwam en mijn dwerghamsters controleerde, zag ik een Russische dwerghamster die helemaal koud was en heel stil zat. De ogen waren dicht geknepen. Dit is meestal het einde, ze gaan dan meestal snel dood.

Wat ik in zo'n geval doe is de dwerghamster in beide handen houden. Ik maak een vuistje rondom de hamster. Daarna ga ik zachtjes blazen. Ik blaas heel langzaam warme lucht. De hamster warmt dan heel rustig op. Daarna maak ik een vinger nat en dat houd ik tegen het bekje aan. Druppel voor druppel laat ik het aflikken of smeer ik het tegen de lippen.

Daarna heb ik de dwerghamster weer terug gezet en heb ik een klein waterbakje gegeven. Zodat ze zonder moeite kan drinken.

Na een uur zag ik dat de ogen weer open waren en dat ze weer warm van zich zelf was.
Carolien 
zondag, 13 januari, 2008, 8:31 pm
Hoi,

Ik werk bij een dierenwinkel, en nu heb ik 3 hamsters gered helaas is nummer 1 overleden. Ze zijn pas 2 weken oud en hebben nu last van middenoorontsteking wel lastig om ze antibiotica te geven en eten en drinken. Gelukkig knapt de rus die over is al goed op kan intussen al zelf eten en drinken. Ook heb ik een rabarovski gered. Deze is nog heel sloom en weinig te zien. Terwijl je altijd leest en hoort dat dat juist de actievere zijn. Hebben jullie enig idee of dit goed kan blijven gaan als ze samen zitten? En kunnen ze elkaar dekken als het verschillende geslachten zijn?
Ik heb altijd konijnen en cavia's gehad maar dit is nieuw kan je er verder nog leuk mee spelen ofzo net als met een konijn?
Martin Braak 
dinsdag, 15 januari, 2008, 9:49 pm
De middenooronsteking en de draaikopafwijking wordt nogal door elkaar gehaald. Bij de Russische dwerghamster komt bij de kleuren bruin, beige, beige blond en andere bruin-gerelateerde kleuren draaikop voor. Dit is wanneer de kop scheef gehouden wordt en niet recht op de romp staat. Ook lopen de kleintjes niet recht vooruit. Zelf heb ik nog nooit meegemaakt dat kleintjes van 2 weken oud een middenooronsteking hebben. Bij volwassen exemplaren zie je vaak dat ze rondjes lopen en de kop scheef houden.

M.b.t. antibiotica: je hebt antibiotica die je in water kunt oplossen. Bytril is een breed spectrum antibiotica die je voor middenooronsteking goed kunt gebruiken.

Roborovski's kunnen goed samen zijn, maar gaat ook geregeld fout. Alleen in een kooi is niets aan en een Roborovski dwerghamster gaat zich vervelen. De ene exemplaar zou ervoor kiezen om constant het zelfde looppad te lopen en de ander gaat rustig aan leven. Geef ze een molentje, wcrollen en wcpapier.

Roborovski's moet je niet bij andere soorten zetten. De geur is totaal anders en het kan zijn dat ze elkaar op den duur niet verdragen.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: