Wit donkerrood oog

ATTENTIE

Deze pagina is achterhaald. Bij een kruising in 2021 tussen Pearl en Beige kreeg ik witte exemplaren met donkere ogen. En geen donker rode ogen. Het lijkt erop dat dit iets eenmalig is geweest.

Wanneer de kleur Beige gecombineerd wordt met Pearl, dan krijg je een bijna spierwitte Russische dwerghamster met donkerrode ogen. De oogkleur van Vies-bruin en Beige zijn de eerste paar dagen rood van kleur en kleuren daarna naar zeer donekrrood tot nagenoeg zwart. De Pearl mutatie zorgt erover dat de oogkleur roder blijft. Deze kleurvariant wordt nauwelijks tot niet gefokt. En is een zeldzaamheid onder de Russische dwerghamsters.

Genetische code: ddmmPepe

Wit donker roodoog is een combinatie tussen Blauw-wildkleur, Vies-bruin en Pearl. De kleur kan ook verkregen worden door slechts een kruising tussen Vies-bruin en Pearl, maar dan moet het gaan om een Pearl variant die erg wit zijn.

Foto's


Overige informatie

Deze variant wordt niet of nauwelijks gefokt. Dit komt mede omdat bij het fokken van deze kleuren sprake is van hoge risico op draaikop afwijking. Met een draaikop wordt een dwerghamster bedoelt waarvan de kop niet rech op de romp zit. Vooral bij stress houdt de dwerghamster de kop scheef. Vaak zijn deze koppen erg spits van vorm. En qua type en bouw zijn ze vaak niet mooi. De draaikop afwijking heeft waarschijnlijk te maken met het evenwichtsorgaan die niet geheel goed functioneert.

Wanneer de kleur Wit donkerrood oog gecombineerd zou worden met een Geel-wildkleur roodoog, dan krijg je een geheel witte Russische dwerghamster wat veel weg heeft van een albino.