Russische dwerghamsters

Foto's 2023

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2023. De foto's zijn gemaakt met een Canon 7D Mark II.
Foto's 2023

Foto's 2024

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2024. De foto's zijn gemaakt met een Canon 7D Mark II.
Foto's 2024

Foto's 2022

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2022. De foto's zijn gemaakt met een Canon 7D Mark II.
Foto's 2022

Foto's 2012

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2012.
Foto's 2012

Foto's van Russsische dwerghamsters, vastleggingen

Dit zijn foto's van Russische dwerghamsters waarvan ik e.e.a. wil vastleggen. Dat kan zijn omdat het om een afwijking gaat, of omdat het om een nieuwe mutatie gaat of gewoon omdat er iets speciaals aan is.
Foto's van Russsische dwerghamsters, vastleggingen

Foto's 2021

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2021. De foto's zijn gemaakt met een Canon 7D Mark II.
Foto's 2021

Foto's die op het algemene deel Russische dwerghamster hebben gestaan 2012-2021

Op 18 september 2021 heb ik de foto's van het algemene informatie deel Russische dwerghamsters vervangen. Van 2012 tot en met 18 september 2021 hebben deze foto's online gestaan.
Foto's die op het algemene deel Russische dwerghamster hebben gestaan 2012-2021

Foto's 2020

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2020. De foto's zijn gemaakt met een Canon 7D Mark II.
Foto's 2020

Russische dwerghamsters in wintervacht

Dit zijn foto's van de Russische dwerghamster die een wintervacht hebben gekregen.
Russische dwerghamsters in wintervacht

Diverse leuke foto's

Hier kan je diverse leuke foto's vinden. Deze album wordt geregeld bijgewerkt.
Diverse leuke foto's

Foto's van Michael Emerson van zijn Pieds

In Amerika is een mutatie bekend die in Europa nog niet voorkomt. Het gaat hier om een raar gevlekte dwerghamster. Michael had ze in zijn zuivere lijn echter omdat hij dacht dat roodoog Russen ook zuiver waren, heeft hij deze dieren ingekruist.
Foto's van Michael Emerson van zijn Pieds

Hybriden

Dit zijn foto's van kruisingen tussen de Russische dwerghamster en de Campbelli dwerghamster.
Hybriden

Geinige foto's

Dit zijn een aantal geinige foto's.
Geinige foto's

Golvend of langhaar

In de lijn Zwart en Russisch Blauw wordt heel af en toe een jong geboren met wat wolliger haar. In 2007 zijn zover ik weet 3 exemplaren geboren, eentje bij mij, eentje bij mijn broer en eentje bij Ren� Bastiaans. In het begin lijken de haren golvend en later trekt het weg. In juli 2008 zijn er vier exemplaren bij mij geboren en heb ik geregeld foto's van gemaakt. Wat nu blijkt, is dat het hier om een nieuwe haarvariatie gaat die bij deze exemplaren niet meer weg trekt. De haren zijn langer van structuur en zijn tevens gekruld. Op de buik zijn ze ook gekruld. Dit is een nieuwe mutatie die bij mij voor het eerst ontstaan is en geregistreerd is.
Golvend of langhaar

Closeup foto's

Hier vind je diverse closeup foto's.
Closeup foto's

Zwart

De Russische dwerghamster Zwart is door mij in 2006 op Marktplaats.nl ontdekt. Ik heb ze samen met Ren� Bastiaans bijna 2 jaar lang gefokt en nageslacht allemaal voor ons zelf gehouden. Daarna pas hebben wij ze verkocht c.q. verspreid. Het is een prachtige zwarte kleur. De aalstreep is net ietsie donkerder. Ze hebben een wit befje en de meesten hebben een witte vlek op de buik. De oorranden zijn grijswit en de staartpunt is dit vaak ook.
Zwart

Wildkleur

Wildkleur is de kleur zoals ze in de natuur voorkomen. Hier kan je diverse foto's vinden van de Wildkleur, ook wel Naturel genoemd.
Wildkleur

Vies Bruin, Beige en Beige Blond

Dit zijn foto's van de kleuren Vies Bruin, Beige en Beige Blond. Beige wordt internationaal ook wel Mushroom genoemd. In feite gaat het om het Moscow-gen wat van de Campbelli dwerghamster afkomstig is. Eerste exemplaren waren overduidelijk hybride. Bij deze kleuren komt een afwijking voor die wij "draaikop" noemen. Dit is wanneer de kop niet helemaal goed op de romp zit en de dwerghamster bij stress de kop scheef houdt. Beige Blond is als je Beige combineert met Geel-wildkleur roodoog.
Vies Bruin, Beige en Beige Blond

Russisch Blauw

Dit zijn foto's van de kleur Russisch Blauw. Het is een vrij nieuwe kleur, namelijk Zwart gecombineerd met Blauw-wildkleur.
Russisch Blauw

Umbrous

Bij de Wildkleuren komt een donkere versie voor de ik Umbrous noem. Het is geen nieuwe mutatie, het komt in het wild voor.
Umbrous

Pearl

Dit zijn foto's van de mutatie Pearl, ook wel in Nederland Parel genoemd.
Pearl

Merle

Dit zijn foto's van de kleur Merle. Het is een dominante mutatie en heeft veel weg van de mutatie Pearl. Een leek zou het zo door elkaar halen, alhoewel bij sommige heel lastig te zien is of het om een Pearl gaat of niet. Op deze foto's probeer ik duidelijk te maken dat het niet om dezelfde mutatie gaat.
Merle

Merle Zwart / Zwarte Merle

Dit zijn foto's van Merle Zwart, wat ik ook wel Zwarte Merle noem. Een Merle gecombineerd met de Zwarte kleurslag levert een hele mooie combinatie van ticking en kleur op.
Merle Zwart / Zwarte Merle

Mandarijn

Dit zijn foto's van de kleur Mandarijn.
Mandarijn

Mandarijn gecombineerd met Lilac roodoog

Dit zijn foto's van een bijzondere kleur, namelijk een Mandarijn gecombineerd met Lilac roodoog, genetische code aaddppMama. Het typische van deze kleur is dat na elke verharing de kleur lichter wordt.
Mandarijn gecombineerd met Lilac roodoog

Mandarijn Pearl

Dit zijn foto's van de kleur Mandarijn Pearl.
Mandarijn Pearl

Lilac roodoog

Dit zijn foto's van de kleurslag Lilac roodoog.
Lilac roodoog

Mandarijn Beige

Dit zijn foto's van combinaties van Mandarijn met Beige / Viesbruin.
Mandarijn Beige

Lilac donkeroog

Dit zijn foto's van de kleurslag Lilac donkeroog.
Lilac donkeroog

Gevlekte Russen

Dit zijn foto's van gevlekte Russen. Het gaat hier om de Mi-factor. Semi-lethaal zorgt het voor oogloze dwerghamsters die niet levensvatbaar zijn. Kruis ze daarom nooit onderling.
Gevlekte Russen

Geel-wildkleur Roodoog

Dit zijn foto's van de kleur Geel Wildkleur Roodoog. Bij deze kleur komt twee verschillende kleuren aalstrepen voor, namelijk de bruine aalstreep en de zilvergrijze aalstreep. Ook heb ik deze kleur gehad met zwarte aalstreep.
Geel-wildkleur Roodoog

Geel Bluefawn

Dit zijn foto's van de kleur Geel Bluefawn, een combinatie van Geel-wildkleur roodoog en Blauw-wildkleur. Het lijkt heel veel op de Geel-wildkleur roodoog, maar deze kleur heeft een blauwe waas / ticking. De haarpunten zijn deels blauwig van kleur. De aalstreep is altijd zilvergrijs van kleur.
Geel Bluefawn

Dove

Dit zijn foto's van de kleur Dove, de combinatie tussen Geel-wildkleur roodoog en Zwart. Het heeft heel lang geduurd voordat ik deze kleurslag gefokt had. De eerste exemplaar is bij mij in juli 2008 geboren.
Dove

Chocola

Dit zijn foto's van de kleurslag Chocola. Het is Zwart gecombineerd met Vies-bruin. Meestal hebben ze slechte koppen en de kleur verandert naarmate ze ouder worden. Op volwassen leeftijd is het heel donker grauwig bruin.
Chocola

Camel

Dit zijn foto's van de kleurslag Camel. Dit is de kleurslag wanneer je Mandarijn kleur combineert met Blauw-wildkleur. Heel in het begin heb ik ze eerst Cr�me genoemd. Dit omdat de kleur van de jonge exemplaren sprekend lijkt op de kleurslag Cr�me die bij de Syrische hamsters voorkomt. Maar bij een lekenkeuring vond de keurmeester de kleurbenaming niet correct en we kwamen toen uit op Camel. Wereldwijd wordt deze kleurslag nu zo genoemd.
Camel

Camel roodoog

Dit zijn foto's van de kleur Camel roodoog. Sommige exemplaren zijn in wintervacht. Dit kan je zien aan de witte vlekken die ze hebben.
Camel roodoog

Vermoedelijk Mandarijn Zwart of Camel Zwart

In 2006/2007 heb ik geprobeerd om de Mandarijn mutatie te combineren met Zwart. Het eerste resultaat was dat ik Camels gefokt had die heel grijzig waren. Die waren echt prachtig van kleur. De volgende generaties zag ik geen nieuwe kleurmutaties. Alleen heb ik een paar Russisch Blauwe Russen gehad die later licht blauw werden. Ik heb hier nooit succesvol mee kunnen fokken en ik heb dus niet kunnen aantonen dat dit Mandarijn combinatie met zwart is. Ik vermoed daarom dat het Mandarijn gen op een zelfde chromosoom als Zwart ligt en daarom zeer lastig is om te combineren.
Vermoedelijk Mandarijn Zwart of Camel Zwart

Champagne

Dit zijn foto's van de kleurslag Champagne.
Champagne

Blauw-wildkleur

Dit zijn foto's van de kleur Blauw-wildkleur.
Blauw-wildkleur

Russische dwerghamsters in bijzondere kleuren

Dit onderdeel bevat foto's van bijzondere kleuren Russische dwerghamsters. Ik zal deze in de loop van tijd aanvullen.
Russische dwerghamsters in bijzondere kleuren

Foto's 2019

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2019. De foto's zijn gemaakt met een Canon 7D Mark II.
Foto's 2019

Foto's 2018

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2018. De foto's zijn gemaakt met een Canon 7D Mark II.
Foto's 2018

Foto's 2017

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2017.
Foto's 2017

Foto's van de ogen

Russische dwerghamsters horen ronde bolle ogen te hebben.
Foto's van de ogen

Dikkie Dik

Dit zijn foto's van de mannelijke Russische dwerghamster in de kleur Blauw-wildkleur die ik Dikkie Dik heb genoemd. Hij was namelijk gek op eten vanaf het moment dat zijn oogjes open waren. Eerste 9 maand heb ik elke week foto's van hem gemaakt, echter door familie omstandigheden ben ik daarmee gestopt. Een project wat niet zo ging zoals ik gehoopt had.
Dikkie Dik

Foto's 2016

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2016.
Foto's 2016

Foto's 2015

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2015.
Foto's 2015

Foto's Sinterklaas 2015

Dit zijn foto's m.b.t. Sinterklaas sfeer 2015. Eind 2015 werd bekend dat mijn vader slokdarmkanker had en deze foto reeks is toen niet afgemaakt.
Foto's Sinterklaas 2015

Sinterklaas 2014

Dit zijn foto's in Sinterklaassfeer. Een combinatie tussen hamsters en Sinterklaas.
Sinterklaas 2014

Creatief met voer, versie 2014

De zesde keer dat ik mijn hamstervoer in een mooie volgorde leg en foto's maak nadat ik een hamster bij het voer heb gezet. Ik noem het creatief met voer versie 6!
Creatief met voer, versie 2014

Foto's 2014

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2014.
Foto's 2014

Sinterklaas 2013

Dit zijn foto's in Sinterklaassfeer. Een combinatie tussen hamsters en Sinterklaas.
Sinterklaas 2013

Foto's 2013

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2013.
Foto's 2013

Sinterklaas 2012

Dit zijn foto's in Sinterklaassfeer. Een combinatie tussen hamsters en Sinterklaas.
Sinterklaas 2012

Creatief met voer, versie 2012

Ik heb blijkbaar vorig jaar niet gedaan, maar bijna altijd ��n keer per jaar maak ik foto's van het voer wat ik geef en een hamsters, waarbij ik het voer sorteer. Hierbij creatief met voer versie 5!
Creatief met voer, versie 2012

Wildvang

Dit zijn foto's van wildvang. Of wel Russische dwerghamsters die afstammen van wilde exemplaren en nooit geselecteerd zijn op uiterlijk en kleur.
Wildvang

Fotostudio

Dit zijn foto's gemaakt met een klein fotostudiotje van 40 x 40 centimeter.
Fotostudio

Foto's 2011

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2011.
Foto's 2011

Creatief met voer, versie 2010

Jaarlijks maak ik eenzelfde soort fotoserie met voer als ondergrond. Dit jaar zijn de foto's gemaakt met een Canon 100mm in plaats van met een Sigma 105mm. Dit is de vierde keer, of wel voer versie 4!
Creatief met voer, versie 2010

Foto's 2010

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2010.
Foto's 2010

Gelukkig nieuwjaarfoto 2010

Dit zijn de gelukkig nieuwjaar foto's van 2010, gemaakt op 31 december 2009.
Gelukkig nieuwjaarfoto 2010

Gewichten

Het lijkt mij goed om eens om de zoveel tijd foto's van de gewichten van mijn Russen te maken en te bewaren.
Gewichten

Geniet met mate fotoshoot

Dit is een fotoshoot die ik op 12 september 2009 in mijn huis gehouden heb. Ik heb een stoel bij mijn plantenhoek gezet en een boomstam op de stoel gezet. Daarna heb ik met behulp van een externe flits foto's gemaakt. Bijna alle foto's waren haarscherp en prachtig geworden. Dit is slechts een deel van de foto's.
Geniet met mate fotoshoot

Hamsters in het gras

Zondag 5 juli 2009 een fotosessie bij mijn ouders gehouden. Het is lastig om ze goed op foto te zetten wanneer de zon hoog aan de hemel staat. Je krijgt een kleurverschil en daarnaast veel te veel fletse foto's. Toch zijn er een aantal leuk geworden.
Hamsters in het gras

Creatief met voer, versie 2009

Het was alweer een jaartje geleden dat ik een soort gelijk fotosessie heb gehouden. Omdat ik een externe flits heb gekocht, wilde ik het opnieuw proberen. Hierbij creatief met voer versie 3!
Creatief met voer, versie 2009

Tarwe en haver

Dit zijn foto's gemaakt op 1e paasdag 2009 en ze zijn buiten gemaakt met gebruik van tarwe en haver.
Tarwe en haver

Foto's 2009

Dit zijn diverse mooie, leuke, grappige foto's van Russische dwerghamsters gemaakt in 2009.
Foto's 2009

Wintervacht project

Op 21 februari 2009 heb ik een Mandarijn en een Wildkleur op een kamer gezet die schemerig is. Op 22 maart was ineens heel duidelijk dat ze in wintervacht gaan, terwijl een week van te voren slechts iets zichtbaar was.
Wintervacht project

Pearl Brindle of wat is dit?

Dit hamstertje is in december 2008 bij mijn broer geboren uit een combinatie Pearl x Wildkleur. Het lijkt er op dat hij deels Pearl is en deels Blauw-wildkleur. Maar er is ook bruine gele pigment aanwezig. Het is een mannetje. Ik heb twee keer vaker een foto van een soort gelijke Rus gezien. Beide keren waren ze meer wit.
Pearl Brindle of wat is dit?

Kinderwintervacht

In de winter heb ik soms nestjes Rusjes die veel lichter van kleur zijn. Ze hebben een beginstadia van wintervacht. Ik noem dit kinderwintervacht. Ze hebben boven de ogen een grijze kleur. De kleur is heel licht bruin met heel veel gele pigment. De buikkleur is spierwit. Eind november 2008 had ik een nestje Merle / Wildkleur en de Merle exemplaren waren heel erg grijzig en pluizig.
Kinderwintervacht

Een nestje Russische dwerghamsters 2008

Dit nestje is op 9 april 2008 geboren. In het nestje zitten twee Zwarte Rusjes. De foto's zijn op datum gesorteerd en per dag zijn de ontwikkelingen in beeld gebracht.
Een nestje Russische dwerghamsters 2008

Creatief met voer, versie 2008

Op 11 juni 2005 had ik foto's gemaakt waar ik voer gesorteerd had neergelegd en deze foto's zijn toen erg goed gelukt en zijn zelfs in diverse magazines en boekjes gebruikt. Op 27 april 2008, bijna 3 jaar later, heb ik op dezelfde wijze foto's gemaakt.
Creatief met voer, versie 2008

Een ukkie genaamd Pip

Pip is een Russische dwerghamster die heel erg klein was. Toen ik hem vond, was hij niet groter dan een euromunt. Ik heb hem bij de moeder gelaten, maar op een gegeven moment joeg ze hem weg. Om hem in leven te houden heb ik hem met twee andere kleintjes in een klein kooitje gedaan, zodat hij warm bleef. Heel langzaam begon hij te groeien, maar hij is nooit groot geworden. Volwassen was hij slechts 26-28 gram. Toen hij groot genoeg was, is hij opgevangen. Later kreeg hij een wintervacht. De latere foto's zijn van Steffie van Oosterom. Pip is op 24 oktober 2010 overleden. Hij heeft ruim 2 jaar geleefd.
Een ukkie genaamd Pip

Camel drager zwart

Bij het kruisen van de kleur Camel met de kleur Zwart, bleek dat een Camel drager van de kleur Zwart veel donkerder is dan een normale Camel.
Camel drager zwart

Nestje Russische dwerghamsters

Dit zijn foto's van een nestje Russische dwerghamsters waarop je van dag tot dag kunt zien hoe ze groeien. De foto's stammen uit juni 2006 en zijn een onderdeel van het onderdeel voortplanting.
Nestje Russische dwerghamsters

Russische dwerghamster leegt wangzak

Dit zijn foto's die op 12 maart 2006 zijn gemaakt. Bij het maken van de foto's begon dit Rusje ineens zijn wangzak te legen.
Russische dwerghamster leegt wangzak

Creatief met voer

Dit is een oude serie foto's. Op de website had ik een leuke foto nodig van een Russische dwerghamster in combinatie met hamstervoer. De foto's zijn gemaakt op 11 juni 2005.
Creatief met voer