Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Donkere dagen voor kerst, terwijl Sint nog in het land is 
zondag, 22 november, 2020, 8:53 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Het zijn vreemde dagen. Van eenzame opsluiting tot naar Amsterdam rijden zonder files. Zelf ben ik nog erg vermoeid doordat ik aantal weken geleden voor de 2e keer Corona had. En mijn reuk is nog steeds niet terug. Gelukkig dat het eten smaakt. En 2e keer was het niet milde.

Laatst was er een verrassing in mijn fokkerij. Ik had een Mandarijn die toch wel donker getint was. En vermoedde dat hij drager zou zijn van zwart. Ik heb doelbewust gekozen voor ergste inteelt, namelijk terug fokken op een dochter. En jawel: er is een zwarte exemplaar uitgekomen. Maar waarom ben ik nu hier zo blij om? Omdat 8 generaties in stamboom geen zwart gekruist is en alleen maar Wildkleur, Blauw-wildkleur en Mandarijn. En nu is dit een ideaal proef om te kijken of het defect Parkinson nog aanwezig is. En nieuw fok project en test dus.

Ik had de tijd genomen om wat foto's van jonge opgroeiende Rusjes te maken. Maar helaas, ik vergat weer een paar dagen om foto's te maken. Dit jaar heb ik de minste foto's ooit gemaakt. Ik moet dit echt een keer weer oppakken om elke zondag foto's te maken.

Sinterklaas intocht een weekje geleden was erg leuk gedaan. De Pieten waren ook gewoon top en niet storend. Meer dan 2 miljoen mensen hebben naar dit programma gekeken en de Sint gaat thuis werken. En veel burgemeesters met kinderen kwamen in auto's en karren langs. Van Sinterklaas krijg je als volwassen zonder kinderen weinig mee.

Door de vreemde tijd zetten mensen de kerstboom eerder op. Ik heb her en der dit al gezien. Kijkend door de ramen terwijl ik langs de huizen reed. Ikzelf heb een klein kerstdorpje neergezet en wat leuek sfeer dingetjes bij Intratuin gekocht. Zodat 's avonds weer wat leuke lampjes automatisch aangaan.

Foto behorend bij blog




Overige blogposts worden nu geladen...