Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Een heel nest in torpor 
dinsdag, 23 november, 2021, 9:21 pm - Russische
door Martin Braak
Bij het verzorgen zag ik een ramp. Moeder lag dood in de kooi, waterfles net te hoog voor de jonge Rusjes van ongeveer 16-17 dagen oud. En 5 jonge Rusjes die trillen en beven. Vreselijk en dat zijn momenten dat is niet leuk. Ik heb geprobeerd om water te geven, maar te vergeefs. En dan moet je hard besluit nemen. Mijn besluit was: laat de natuur zijn gang gaan. Waterbakje in de kooi en hopen op het goede.

Maar 5 minuten later dacht ik: ik ga het anders aanpakken. Ik heb een transportkooitje gepakt, de vijf kleintjes hierin gedaan, waterbakje, voer. En binnen pal onder de airco gezet. Want de airco kan mega snel verwarmen.

De warmte voelde ik in de kamer. Lekker, maar gedachten van shit ging nog door mij heen. Maar 15 minuten later, wat hoorde ik? Kraak, geritsel. Knapperend geluid. Ik kijk en zie alle vijf Rusjes gewoon als zeer gezond door het transportkooitje lopen. En dit met volle wangzakken.

Ik kan dit niet anders verklaren dan dat deze Rusjes al in torpor zaten. Dat zij hun lichaamstemperatuur omlaag hebben gebracht om te overleven. Ze voelden zo koud aan. Ze waren zo aan het trillen. En ze zijn zo jong.

Nooit hier iets over gelezen en eerste ervaring met torpor en zeer jonge Russische dwerghamsters.

Cliënt waar ik vaak voor werk kreeg een zeer vreemd SMSje. Want ik wilde Peter dit vertellen. Tekst luidde iets van nest gered, onder de airco, ze lopen weer. Tja dan moet je een wat uitgebreider SMS sturen met uitleg! Hij zal er vast om kunnen lachen!




Overige blogposts worden nu geladen...