Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Russische dwerghamster wordt vanaf 1 januari 2024 verboden. Tegen?, teken dan deze petitie. Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor het blog menu
Het jaar 2020 afsluiten, een vreemd jaar om niet te herhalen 
donderdag, 31 december, 2020, 11:41 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Vorig jaar in december zat ik de niet officiële nieuwskanalen al te volgen m.b.t. een nieuw virus. Zou SARS terug zijn? Niet gedacht dat dit zo'n groot invloed zou hebben op 2020. Vooral ook niet dat China medio februari hard op zei dat het om een milde virus zou gaan. Mild is het zeker als het om jonge mensen gaat, maar niet voor de ouderen. En vooral niet als de zorg het niet aankan en keuzes moet maken wie wel of niet verzorgd kan worden.

Het jaar eindigt vreemd. We zitten in een lock-down en er mag geen vuurwerk verkocht worden. De supermarkt mag wel kindervuurwerk verkopen, maar de fietsenboer niet omdat zij geen essentiële winkel zijn. Een jaar met de meeste directe uren voor mijn werk en niet kunnen afsluiten omdat het werk door blijft gaan. Nauwelijks vakantie gehad in december waar ik normaal gesproken altijd veel vrij wil hebben. Maar kijk ik afgelopen 5 jaar terug... Ik moet wel zeggen dat ik in december vaak wat leuke dingen doe voor mijn werk. En ook vaak ontwikkelingen afrond.

Vreemd gevoel ook. Ook gemis van mijn ouders. Had zo graag vandaag ff naar mijn ouders gelopen om ff een kop koffie met een oliebol te nuttigen. Even een praatje maken. Vreemd gevoel, ik zou graag naar de kapper willen, maar die hebben ze dicht gegooid. Vreemd gevoel, de tijd is nog nooit zo snel gegaan. Mijn hobby plek is mijn werkplek geworden. En de klantbezoeken zijn uitjes geworden. En op een gegeven moment keek je uit naar tv programma's zoals Legomasters en Wie is de Mol 20 jaar editie. De zomer was wel lekker moet ik zeggen en met familie dan ook vaak ff lekker wezen eten. Op pad geweest en wat leuks te doen.

Het was maart dat ik begonnen ben met het "herschrijven" van deze website. Heel langzaam ben ik begonnen met de scripts na te lopen, te herschrijven en te verbeteren, PhP8 proof te maken zodat het weer minimaal 3 jaar meegaat. Inlogscript kent een grote verandering en het ledendeel heb ik nog niet gedaan. Inlog is voor mijzelf en nu houdt de script bij waar ik ingelogd sta en kan ik op elk device ineens overal uitloggen. Ledendeel had ik nooit echt iets meegedaan. Het was ook meer voor de vereniging NKV geschreven. Daar werd deze delen wel gebruikt: inlog, registratie, nieuwsbrief, ledenlijst etc. Ik wilde ooit dit ook voor deze site doen. Maar naarmate ik ouder ben, heb ik minder tijd voor activiteiten zoals dit. In de zomermaanden heb ik veel teksten nagelezen en waar nodig aangepast en herschreven. Het stamde veel uit 2012 en dat was alweer 8 jaar oud. Ik denk dat ik een goede site neergezet heb die ook mobiel vriendelijker is. Maar toch ga ik in 2021 proberen om deze template vereenvoudigen. Het is nu veel te complex opgebouwd namelijk. Ik wilde dat deze site nog werkt op Internet Explore 11 en de site is opgebouwd via CSS Grid.

Vreemd gevoel... Toen ik de laatste aflevering van True Blood dit jaar keek. Een TV serie waarvan ik de eerste aflevering in 2008 keek en al in 2014 geëindigd is. Ik moest seizoen 6 en 7 nog afkijken en had daar nooit de tijd voorgenomen. Er is nu ook zoveel keuze. Vreemd gevoel... Een jaar met de meeste dagen dat ik thuis was. Voor Tommy de Huiskat was het ingeval gezellig. Maar ik denk dat wanneer ik met pensioen ben ik dit record pas ga verslaan. Hoop ik tenminste want wie weet 2021...

Vreemd gevoel... Dat ik 30 september al mijn eerste kerst inkopen heb gedaan. Het was meer een uitje om even weg te zijn. Dus ik ging kijken hoever ze al waren met opbouwen. En anderzijds ook wel gelukkig want later zat Intratuin dicht.

Vreemd gevoel... Dat ik 2e keer het coronavirus had opgelopen. Eind maart merkte ik ineens dat ik sneller ademhaalde en benauwd werd. En toen pas viel het kwartje dat ik daarvoor zo warm 's nachts had. En dat ik de koffie niet meer rook. Maar toen ging het snel over en had ik weinig last. Vermoeidheid... Ik had last van mijn ogen en dacht dat ik daardoor vermoeid was. Maar oktober 2e keer. Ik weet precies waar ik het opgelopen heb. Dit omdat daar een persoon aanwezig was die ziek was. Ik was zo voorzichtig en toch liep ik het op. En 2e keer was het niet milder, verdomd nee! Ik had het zo koud, koortsgevoel, een middag zo benauwd, koppijn, diarree en weken lang nauwelijks reuk. Het eten smaakte me gelukkig maar het is vreemd om niets te ruiken. Dat is pas nu sinds kort terug. Nog niet helemaal optimaal maar ik kan weer wat ruiken gelukkig. Maar het ergste vond ik de vermoeidheid. Even naar kantoor en de trap op, ik was bek af. En dat heeft lang geduurd voordat dit weg trok. Ik vind dat ik nog steeds niet helemaal de oude ben en dat na 10 weken. In het nieuws hoor je weinig over 2e besmetting en zeggen ze dat als het voorkomt het een grote uitzondering is en dan ook milder verloopt. Tja... Nu is het in het nieuws dat er een Engelse variant is die veel besmettelijker is. Ik zeg hardop: over paar maand wordt er gesproken over dat je wel 2e keer besmet kunt worden. En dat vaccinatie niet een eeuwige oplossing is.

Kerstgevoel... Blijkbaar keken meer mensen uit naar kerst. Je zag dit jaar ook de meeste verlichting buiten. Maar ik zag het ook op www.SantaClause.nl, mijn site dat aftelt naar kerst terug. Al in de zomervakantie zag ik het aantal bezoekers omhoog vliegen. Mijn Sinterklaas afteller doet het niet zo goed. Sinterklaas intocht was zeer vreemd, maar heel leuk opgelost. Geen grote intocht met veel kinderen. Maar veel gemeentes die met de burgemeester en paar kinderen kado's brachten en tradities toonden.

Ik schreef precies een jaar geleden wat zou ik in 2020 willen bereiken: een gezond jaar. Oef, dat is niet helemaal gelukt. Alhoewel: geen griep, minder prikkelende voet, nauwelijks verkouden geweest. Veel foto's maken, dat is niet gelukt. Ik heb in 2020 heel weinig foto's gemaakt. Mijn relax momenten waren niet achter de PC maar achter de TV scherm. En ik schreef 2020 wordt een zeer sportief jaar. Oef, dat is ook niet echt uitgekomen. Maanden lang heb ik uitgekeken naar de Formule 1 en ik moet zeggen dat 2020 seizoen gelukkig wel begon en leuk was. Laat ik maar niet iets over 2021 zeggen. Het komt toch niet uit!

Dag 2020, ik hoop zo min mogelijk aan je terug te denken!

Foto behorend bij blog

Fijne feestdagen! 
donderdag, 24 december, 2020, 10:10 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Ik wens iedereen fijne feestdagen!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Donkere dagen voor kerst, terwijl Sint nog in het land is 
zondag, 22 november, 2020, 8:53 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Het zijn vreemde dagen. Van eenzame opsluiting tot naar Amsterdam rijden zonder files. Zelf ben ik nog erg vermoeid doordat ik aantal weken geleden voor de 2e keer Corona had. En mijn reuk is nog steeds niet terug. Gelukkig dat het eten smaakt. En 2e keer was het niet milde.

Laatst was er een verrassing in mijn fokkerij. Ik had een Mandarijn die toch wel donker getint was. En vermoedde dat hij drager zou zijn van zwart. Ik heb doelbewust gekozen voor ergste inteelt, namelijk terug fokken op een dochter. En jawel: er is een zwarte exemplaar uitgekomen. Maar waarom ben ik nu hier zo blij om? Omdat 8 generaties in stamboom geen zwart gekruist is en alleen maar Wildkleur, Blauw-wildkleur en Mandarijn. En nu is dit een ideaal proef om te kijken of het defect Parkinson nog aanwezig is. En nieuw fok project en test dus.

Ik had de tijd genomen om wat foto's van jonge opgroeiende Rusjes te maken. Maar helaas, ik vergat weer een paar dagen om foto's te maken. Dit jaar heb ik de minste foto's ooit gemaakt. Ik moet dit echt een keer weer oppakken om elke zondag foto's te maken.

Sinterklaas intocht een weekje geleden was erg leuk gedaan. De Pieten waren ook gewoon top en niet storend. Meer dan 2 miljoen mensen hebben naar dit programma gekeken en de Sint gaat thuis werken. En veel burgemeesters met kinderen kwamen in auto's en karren langs. Van Sinterklaas krijg je als volwassen zonder kinderen weinig mee.

Door de vreemde tijd zetten mensen de kerstboom eerder op. Ik heb her en der dit al gezien. Kijkend door de ramen terwijl ik langs de huizen reed. Ikzelf heb een klein kerstdorpje neergezet en wat leuek sfeer dingetjes bij Intratuin gekocht. Zodat 's avonds weer wat leuke lampjes automatisch aangaan.

Foto behorend bij blog
Wintertijd, dagen worden korter en ineens zie ik: begin van wintervacht 
zondag, 8 november, 2020, 8:31 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
De tijd gaat ontzettend snel. Dagen, weken en zelfs maanden vliegen voorbij. Het is alweer meer dan 2,5 maand geleden dat ik nog lekker zomervakantie had en genoot van de vrije tijd. Volgende week komt Sinterklaas alweer. De afgelopen weken is veel gebeurd. Helaas ook weer ziek geweest en ben daar nog vermoeid van. Er zijn veel signalen dat je voor de tweede keer corona kunt krijgen.

Ik ben nog bezig met de nieuwe website Dwerghamster.nl. Enerzijds is het super mooi, anderzijds ben ik niet te vreden. Te veel bugfixing en daar houd ik niet van. Ik bedoel eigenlijk dat ik iets neer heb gezet qua layout en dat ik daarna elke keer problemen moest oplossen om deze layout overal aan het werk te krijgen. Bijvoorbeeld dat het nog wel werkt met IE8. Maar tja, wie gebruikt Internet Explorer nog? En elke keer loop ik maar aan iets nieuws wat gek is. Vooral door Google Ads die zelf reclame op de site zet. Maar goed, ik hoop dat eind dit jaar hem toch online kan zetten. Op moment van schrijven ben ik bezig om hem Php8 proof te maken. En dan gaat de website zeker drie jaar mee zonder dat ik aan de technische kant wat hoeft te doen.

Deze week bij de verzorging van de hamsters zag ik ineens grijze vlekjes boven de ogen. Terwijl ik dagelijks de lamp aan doe en dat ze "stabiel" licht hebben. Maar dit jaar is het anders. Want ik werk veelal vanuit huis. En dan doe ik 's ochtends de lamp aan en poosje later weer uit. En 's avonds weer aan. Terwijl als ik naar mijn werk zou gaan, ik hem hele dag aanlaat. Het maakt blijkbaar toch uit. Ik heb een pak weg 5 Russische dwerghamsters gezien met wintervacht verschijnselen.

Zie foto, net boven de oogjes is het te zien.

Foto behorend bij blog
Eerste vlog van Susan Braak 
donderdag, 5 november, 2020, 6:50 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Mijn nichtje is gestart met vloggen! Paar jaar geleden had ik haar al getipt om te beginnen. En het heeft wat jaartjes geduurd voordat ze dit durft. Maar eenmaal gestart, wat ontzettend leuk!Ik zeg kijk en abonneer!