Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Na 11 jaar bloggen is dit de 1.000 ste blog! 
zaterdag, 1 december, 2018, 9:45 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
11 jaar geleden was bloggen nog niet zo normaal en het woord vloggen bestond nog niet. Ik vond een open source script en heb die voor groot deel gewijzigd naar een blog systeem dat bij mijn website past. Op 2 december 2007 was het zo ver en schreef ik mijn eerste blog. De eerste zin "Om de website www.Dwerghamster.nl completer en ook wat persoonlijker te maken, heb ik besloten om een blog toe te voegen. Het is nog niet allemaal klaar, maar eerste begin is er!".

De eerste paar jaar heb ik heel weg blogs over mijn ervaringen geschreven. Bedoeld om anderen te informeren, op te leiden, info te delen, om ervaringen te registreren, om zomaar eens bij iets stil te staan. En het werd ook persoonlijker: ik ging blogs schrijven over mijn vakanties. Momenten dat ik stil sta en nadenk over het verleden en de toekomst. De blogs over mijn grote verlies van mijn ouders. In deze moeilijke jaren zijn er minder blogs geschreven. Het komt niet alleen maar daardoor, maar ook omdat over veel onderwerpen al geschreven is.

Over de aalstreep, waarom de buik een ander kleur heeft, over lethale factoren, over epigenetica, over diabetes, over genetica, nieuwe mutaties, kuifjes en nog veel meer. Duizend blogs is niet niets. Totaal zijn er 275.000 woorden gebruikt en kent het een omvang van 1,7 megabyte aan data. En totaal zijn er 475 reacties op mijn blogs geplaatst. In het verleden vaker dan tegenwoordig.

Foto behorend bij blog

De meest gelezen blog is "alle hamstersoorten". Op nummer twee staat "de alcoholist". Eigenlijk heel vreemd omdat het slechts om een grappige foto gaat. Blijkbaar is er een zoekwoord dat vaak gelinkt wordt aan deze blog. Derde blog is mijn eerste blog en dat is logisch. Veel mensen klikken het pijltje aan om naar het einde van alle blogs te gaan en dan krijg je de laatste. Hybride bij andere diersoorten is de 4e meest gelezen blog. En rudimentair duimpje 5e.

Mijn blogsysteem is een paar jaar geleden nog op de schop gegaan. In 2012 had ik versie 4 van mijn website gelanceerd, echter stond mijn blog nog op de oude scripts. Het is een complex systeem en dat kent ook nadelen. Het aanpassen kost veel tijd. Dit systeem werkt niet met een mysql database. Alles wordt in bestanden opgeslagen. Het is vrij snel qua systeem en voordeel is dat het zo te installeren is.




Overige blogposts worden nu geladen...