Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Ivermectine maakt onvruchtbaar? AD haalt toch artikel weer weg #corona #bestrijdingsmiddel 
vrijdag, 10 september, 2021, 9:51 am - Andere zaken
door Martin Braak
Foto behorend bij blog
Ivermectine is een middel dat bij hamsters gebruikt wordt om bijvoorbeeld mijt te bestrijden. Ook fokkers gebruiken dit en ik weet van een zeer grote fokkerij dat zij preventief Ivermectine gebruiken.

Tot heden heb ik nooit problemen gehoord. Vorig jaar kwam Ivermectine in het nieuws omdat het ook mogelijk coronavirus dood. En dat bij behandeling met dit middel mogelijk minder last van corona hebt indien je besmet geraakt bent. Of dat het mogelijk een beschermend effect heeft. Ik denk dat ze dit vast met dieren al getest hebben. Hamsters zijn nu favoriete testdieren m.b.t. corona testen.

En tot heden wordt je een wappie genoemd als je Ivermectine in combinatie met het coronavirus noemt. Zolang als er geen overduidelijk bewijs is dat het ook bij mensen werkt, dan moeten we dat ook niet promoten. We moeten wel vertrouwen hebben in de wetenschap en wetenschappers. Maar in Amerika zijn er wel degelijk mensen die zich met dit middel inspuiten. Tegen alle advies in. En toen deze week een artikel waarin stond dat wetenschap had aangetoond dat Ivermectine onvurchtbaar zou maken.

Bij hamsters is dit niet het geval. Ingeval diverse ervaringen kan ik dit wel zeggen. Want ik heb in afgelopen 20 jaar zeker fokdieren met Ivermectine behandeld en nooit is mij dat opgevallen dat het onvruchtbaar zou maken. Ook de bovengenoemde grote fokkerij die preventief Ivermectine over de kooien en dieren sproeit, is dat niet het geval. En ga niet zeggen "dat mag niet", realiseer dat in de tuinteelt dit ook zo gebeurd. Maar een wetenschappelijk artikel waarin de onvruchtbaarheid aangetoond is. Ik dacht... laat ik het eens terug lezen. Maar AD heeft het artikel verwijderd!

Zie ook: https://www.villamedia.nl/artikel/ad-verwijdert-artikel-met-claim-bijwerking-ivermectine

Het bleek dat AD over een recente artikel had. Maar nazoeken leert dat het om een oude uit 2011 stamde onderzoek ging. Of wel zeer gedateerd en achterhaald.

Zelf ben ik niet voorstander van preventief behandelen. Laat ik daar overduidelijk in zijn. Ik kan begrijpen dat je in open schuren meer last hebt of dat je veel natuurlijke middelen gebruikt, je geregeld last hebt. Maar behandel als nodig is of wel behandel als er ongedierte ene probleem is. Mijt blijft veelal op een dier zitten (behalve bloedmijt). Dus je hoeft ook nog niet eens alles te behandelen. Maar ben je van mening dat wel te doen, dan zou mijn advies zijn om met de dierenarts in overleg te gaan en pauzes in te lassen en dan bijvoorbeeld Stronghold te gebruiken. Je maakt een enorm groot probleem als je ongedierte hebt die resistent zijn geworden tegen Ivermectine.




Overige blogposts worden nu geladen...